Nieuws Antwerpen Reynaers Aluminium groeit in volle crisis met 5%

Reynaers Aluminium groeit in volle crisis met 5%

Reynaers Aluminium groeit in volle crisis met 5%

reynaersReynaers Aluminium zoekt verscheidene nieuwe medewerkers. Het gaat dan vooral om technisch geschoolde specialisten. Het bedrijf uit Duffel wil zijn groeilijnen in de komende jaren verder doortrekken. In 2012 werd een geconsolideerde omzet gerealiseerd van 315 miljoen euro. Ter vergelijking: in 1986 haalde Reynaers Aluminium… 22 miljoen euro.

Met aluminium kun je vele richtingen uit. Het product is duurzaam, het vergt nauwelijks onderhoud, het garandeert luchtdichtheid en isolatie en je kunt er niettemin toch vrije designontwerpen mee uitwerken. Profielen uit aluminium kunnen dan ook perfect dienen voor gevelsystemen, schuifdeuren, porjectoplossingen, veranda’s, zonneweringen, deuren en ramen.

“Ons product zit vandaag inderdaad perfect in de markt,” zegt financieel directeur Tim Schelfhout. “Het kan zowel dienen voor commerciële als industriêle toepassingen terwijl ook de particulieren er weg mee kunnen. Het kan geleverd worden in liefst 400 verschillende kleuren. Het is dan ook een heus succesproduct waarmee we de laatste jaren zowat alle belangrijke exportmarkten mee opgegaan zijn.”

Reynaers Aluminium telt vandaag eigen vestigingen in liefst 37 verschillende landen. Er wordt tevens geëxporteerd naar 60 landen. “Die ruime spreiding garandeert meteen ook een zeker evenwicht in onze omzetcijfers. Wanneer het verleden jaar effectief minder goed ging in zegmaar de landen van zuidelijk Europa zijn die cijfers opgevangen door de uitstekende resultaten van bv. Rusland en Turkije. Of hoe wij op die manier nauwelijks last hadden van de vermeende crisis.”

In het omzetcijfer van 315 miljoen euro steekt dan ook een groei van zo’n 5%, een cijfer dat Reynaers Aluminium ook dit jaar weer wil neer zetten.

Reynaers Aluminium heeft vandaag 1500 werknemers op zijn internationale payroll. De aanwerving van een aantal bijkomende specialisten moet de continuïteit in de activiteiten onderbouwen.

De groep wordt vandaag nog altijd voor 100% gecontroleerd door de familie Reynaers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.