Nieuws Antwerpen Reynaers Aluminium groeit onverminderd door

Reynaers Aluminium groeit onverminderd door

Reynaers Aluminium groeit onverminderd door

reynaersreynaersDe Groep Reynaers Aluminium heeft in 2013 een geconsolideerde omzet bijeengewerkt van 317 miljoen euro. Dat is nagenoeg 1% meer dan in het vorige boekjaar. Met een omzet van 178 miljoen euro deed Reynaers Aluminium het in eigen land iets beter.

Het aluminiumconstructiebedrijf Reynaers Aluminium uit Duffel gaat door op een uitgesproken groeilijn. Het bedrijf van gedelegeerd bestuurder Martine Reynaers heeft in al die jaren een sterke marktpositie opgebouwd en zet die expansie onverminderd verder.

De resultaten mogen overigens best gezien worden. Met een bedrijfsresultaat van 22 miljoen euro doet de groep het dan wel iets beter dan de NV doch inzake winst scoort Duffel dan weer sterker.

Reynaers Aluminium werd in 1965 opgestart door vader Jan Reynaers die met zijn Classic System een geavanceerd aluminiumsysteem had ontworpen dat alle aluminiumschrijnwerkers uit de brede omgeving met alle geweld kwamen kopen in Duffel.

Na de plotse dood van vader Reynaers zette de familie het bedrijf verder. De inbreng van het nieuw ontworpen Thermo Systems, thermisch onderbroken profielen zorgde voor een nieuwe doorbraak. Een expansie die dochter Martine aangreep om het bedrijf vooral internationaal te positioneren. Reynaers Aluminium is vandaag actief in liefst 37 landen, van Bahrein tot Australië.

De aluminium profielen van Reynaers worden verwerkt in ramen, deuren, gevelsystemen, schuifdeuren, zonneweringen en veranda’s. Ze worden geleverd in standaardoplossingen of op maat bij zowel particulieren als industriële afnemers.

De groep stelt vandaag 1500 mensen tewerk. Voor het lopende jaar wordt een omzet gebudgetteerd van 340 miljoen euro. De groep opende onlangs een nieuwe productievestiging in de Amerikaanse staat Arizona. De nieuwe eenheid moet tegen 2020 goed zijn voor een omzet van 50 miljoen dollar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.