Nieuws RGF Staffing en Cochlear werken samen om mensen met gehoorproblemen op arbeidsmarkt te helpen

RGF Staffing en Cochlear werken samen om mensen met gehoorproblemen op arbeidsmarkt te helpen

Cochlear en Jo Brouns Cochlear tijdens persbezoek minister Brouns. Foto: Joren De Weerdt

RGF Staffing en Cochlear werken samen om mensen met gehoorproblemen op arbeidsmarkt te helpen

ANTWERPEN, MECHELEN – Uitzendbureau RGF Staffing en Cochlear Benelux, gespecialiseerd in gehoorimplantaten, slaan de handen in elkaar om mensen met gehoorverlies te begeleiden naar een hooroplossing en een job. Samen werken ze aan het project hear2work.

De Belgische overheid moet tegen 2030 een werkzaamheidsgraad van 80% behalen. Dat komt overeen met 600.000 extra werkkrachten op zeven jaar tijd. “Om dit te realiseren, is het belangrijk om op maat te werken van mensen met een afstand op de arbeidsmarkt”, klinkt het in het persbericht.

Hear2work

Vorige maand tekenden de bedrijven, samen met Vlaams minister van Economie Jo Brouns (CD&V), dan ook een engagementsverklaring om mensen met een auditieve beperking beter te begeleiden naar werk. Een onderdeel van dit engagement is het project hear2work waarbij de twee bedrijven uit provincie Antwerpen hun krachten bundelen.

LEES OOK. Cochlear krijgt steun van Vlaamse overheid om mensen met auditieve beperking aan de slag te krijgen

Het gaan om een soort wisselwerking waarbij Cochlear potentiële werknemers verwijst naar het uitzendbureau RGF Staffing en andersom: mensen die worstelen met gehoorproblemen worden doorverwezen naar Cochlear.

Zowel startende werknemers als nieuwe werkgevers worden daarbij begeleid in de samenwerking, vooral in het eerste jaar. Het doel is om tegen eind juni 2023 minstens tien personen aan het werk te krijgen.

 

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.