Nieuws Antwerpen Robot signeert namens Paul Van Ostaijen op de boekenbeurs

Robot signeert namens Paul Van Ostaijen op de boekenbeurs

Robot signeert namens Paul Van Ostaijen op de boekenbeurs

p1160119-mov-450069-still001Een dichtbundel van Paul Van Ostaijen op de boekenbeurs laten signeren? Het kan. Jammer genoeg niet door de Antwerpse dichter in vlees en bloed. Want Van Ostaijen is al op jonge leeftijd overleden in 1928. Hij was pas 34.
Maar technologie maakt zoniet alles, dan toch zeer veel mogelijk. Op initiatief van bol.com imiteert een robot feilloos de handtekening van Van Ostaijen. Niet allen van hem trouwens. Onder meer ook Nicci French of Sophie Kinsella gaven toestemming om hun geïmiteerde handtekening door een robot te laten zetten.

Met behulp van een speciaal ontwikkelde signeerarm bootst die het handschrift van 8 wereldberoemde auteurs na om zo boeken te voorzien van een authentieke handtekening met persoonlijk boodschap. De technologie is ontwikkeld door het Antwerpse bedrijf Research & Design Lab, Beyond.
De technologie werd gerealiseerd in samenwerking met reclamebureau DDB en het Antwerpse Research & Design Lab, Beyond. Kevin Verelst, medeoprichter en art director van Beyond, legt uit: “We werken als bedrijf marketingopdrachten niet voor grote bedrijven als BNP-Paribas-Fortis of Palm. De signeerrobot hebben we ontworpen in opdracht van bol.com. Het is een aandachtstrekker en het werkt wel”.
Beyond ontwikkelde de software en gebruikte als robot een ‘klassieke’ robot, zoals die in allerlei productieprocessen wordt aangewend. Er werd naast een reproductie van de handtekening ook een manier gevonden om handgeschreven letters op papier te vertalen in een op maat gemaakt lettertype voor Nicci French, Sophie Kinsella en Paul van Ostaijen. Dat lettertype wordt dan door de signeerarm automatisch in nauwkeurige bewegingen omgezet tot een handtekening en/of persoonlijke boodschap.
Om tot het gewenste resultaat te komen werd een testfase van vier weken georganiseerd. Kevin Verelst: “De grootste uitdaging was voornamelijk de schrijfwijzen zo waarheidsgetrouw mogelijk na te maken. Het was daarbij essentieel om vier belangrijke elementen helemaal op punt te stellen. Namelijk de keuze van de pen, de hoek waaronder wordt geschreven, de druk van de pen op het papier en de schrijfsnelheid.”
Als u zich zelf graag vergewist van de mogelijkheden van de robot komt u met uw boek naar de bol.com stand. U selecteert 1 van de 8 auteurs van wie u graag een handtekening of persoonlijke boodschap zou willen. Bol.com plaatst het boek onder de signeerrobot en binnen maximaal 1,5 minuut hebt u een gesigneerd exemplaar in handen.
De slimme signeerrobot signeert naast Paul van Ostaijen en Nicci French ook namens Paula Hawkins (Het meisje in de trein), Andy Griffiths (De waanzinnige boomhut), David Baldacci (De laatste mijl), David Lagercrantz (Millennium 4) en Robert Harris (Imperium).
U vindt de stand van bol.com in hal 4, stand 407.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.