Nieuws Antwerpen Rombit wint wisselbeker Apps for Antwerp

Rombit wint wisselbeker Apps for Antwerp

Rombit wint wisselbeker Apps for Antwerp

rompjeRombit heeft de wisselbeker Apps for Antwerp gewonnen. Het softwarebedrijf ontwierp de app A*Sign waarmee de stad Antwerpen de verkeersborden kan beheren die ondernemingen en burgers aanvragen om een tijdelijk verkeersverbod te laten instellen in hun onmiddellijke buurt.

Rombit is in 2012 opgezet door Jorik Rombouts en heeft inmiddels een razendsnelle start genomen. De Antwerpse start-up zet al 20 mensen aan het werk en heeft zijn actieterrein inmiddels breed uitgetekend. In een ambitieus toekomstplan zocht het bedrijf zijn toekomst in cloud software, mobiele app’s en projecten voor webdevelopment.

Je kon tot nog toe eerder al verkeersborden aanvragen via de website van de lokale politie maar een en ander bleek nogal omslachtig. De nieuwe app heeft door de inbouw van codes overigens trackingmogelijkheden zodat “verdwenen” borden opsporen niet langer een probleem hoeft te zijn. Rombit is er overigens al klaar voor om op langere termijn ook “intelligente” borden op te volgen. Die zouden met een LED-scherm en een ingebouwde gps-ontvanger nog beter kunnen werken.

Het softwarebedrijf Rombit is eerder al bekroond als de meest beloftevolle starter van de provincie Antwerpen. De Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland kent elk jaar in het kader van de actie Vlaanderen in Actie verscheidene bedrijven een specifieke award toe. Rombit kreeg uiteindelijk het meeste stemmen achter zijn naam.

Rombit heeft al een indrukwekkende klantenporfeuille opgebouwd met oa. de Gosselin Group, BadgeControl, JC Decaux, ERA, Voka, Autogrill, Techelec en MedicalChain.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.