Nieuws Antwerpen Rombouts en IJsboerke maken samen koffieroomijs

Rombouts en IJsboerke maken samen koffieroomijs

Rombouts en IJsboerke maken samen koffieroomijs

AARTSELAAR – IJsboerke heeft een licentieovereenkomst gesloten met Rombouts Koffie voor de productie van een nieuw roomijs. Samen met de bestaande ijsjes met de koekjes van Jules Destrooper en chocolade van Chocolade Jacques worden ze nu in de markt gezet als Belgian Originals.

Na het succes van het La Galette Jules Destrooper ijsje en het Chocolade Jacques hoorntje met hagelslag, lanceert IJsboerke nu een super premium 500 ml range. Deze 500 ml potten zijn een heerlijke combinatie van IJsboerke roomijs, verrijkt met authentieke ingrediënten van deze Belgische licentiepartners.

“Niet elke fabrikant komt in aanmerking voor een samenwerking binnen de Belgian Originals”, legt commercieel manager Jef Segers van IJsboerke uit. “Het moeten net als ons authentieke Belgische merken zijn en het product moet zich lenen tot het maken van lekker ijs.”

In het geval van het Antwerpse Rombouts wordt een koffieroomijs gemaakt op basis van een Rombouts Goudmerk-extract en aangeboden in potten van 500 ml en 100 ml. “Nergens ter wereld is mokka-ijs zo populair dan in België”, weet Jef Segers. De nieuwkomer wordt verdeeld via de retail en de foodservice. “We zijn samen met Rombouts partner van de Rode Duivels. Ze hebben we mekaar leren kennen en zijn nu een prettige samenwerking opgestart.”

Voor de Belgische koffiebranderij uit Aartselaar begint het verhaal in 1896 in Antwerpen, waar Frans Rombouts op een dag besluit een brandtrommel te huren om zijn eigen koffie te branden. De grote groei voor het van oorsprong een echt Belgisch familiebedrijf kwam er in 1958, wanneer men voor Expo 58 de individuele koffiefilter introduceerde.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.