Nieuws Antwerpen Rombouts Koffie promoot koffietechnieken

Rombouts Koffie promoot koffietechnieken

Rombouts Koffie promoot koffietechnieken

romboutskoffieEsmeralda Tack, een studente aan het institut provencial d’enseignement secondaire Ath, mag zich de beste jonge koffiemaakster van België noemen. Zij won in Hoogstraten de finale van de Belgian Junior Coffee Ambassador (BJCA). Als beste jonge barista zal Esmeralda Tack door Rombouts Koffie getrakteerd worden op een reis naar hét koffieland Brazilië om haar kennis nog bij te schaven.

Twintig hotelscholen vaardigden  laatstejaarsstudenten af naar het VTI Spijker in Hoogstraten voor de finale van de Belgian Junior Coffee Ambassador (BJCA). Partner van het evenement, Rombouts Koffie, schotelde de finalisten vier opdrachten voor. Zo gingen zij op zoek naar de beste jonge koffiezetter van ons land. Tegelijkertijd wil Rombouts Koffie onder de aandacht brengen dat geen enkele hotelschool in België momenteel al een opleiding barista aanbiedt.

De finalisten van BJCA moesten hun ‘koffiekennis’ aantonen door te proeven. Zoals een sommelier bij wijn doet, moesten ze hun favoriete koffie met overtuiging voorstellen. De jury – samengesteld uit winnaars van nationale en internationale wedstrijden voor barista’s – was ook erg benieuwd naar wie vier perfecte espresso’s kon zetten binnen 5 minuten en wie hen vier perfecte cappuccino’s met vers gestoomde melk in 6 minuten kon voorschotelen.

Rombouts Koffi, de koffiebrander uit Aartselaar bood de leerkrachten van de twintig deelnemende hotelscholen een opleiding rond de nieuwste koffietechnieken aan zodat zij hun poulains optimaal konden klaarstomen. Elke school kreeg ook een professionele koffiemolen, een espressomachine en een voorraad koffiebonen om zich optimaal voor te bereiden op de finale.

Met deze overwinning zet Esmeralda Tack een belangrijke stap naar een carrière als barista of koffiespecialist en kan zij straks mogelijk aan de slag in één van de vele koffiebars in ons land. Hier houdt het in elk geval niet op, want Esmeralda Tack krijgt van Rombouts Koffie een trip naar een koffieplantage in Brazilië aangeboden. Bovendien worden de winnaars in de categorieën Beste Espresso, Beste Cappuccino, beste Slow Coffee en Beste Cup Tasting, straks uitgenodigd op de ‘World of Coffee 2015’ in het Zweedse Göteborg.

Foto: Xavier Rombouts, gedelegeerd bestuurder van Rombouts Koffie, overhandigt de Belgian Junior Coffee Ambassador 2015 een reischeque naar Brazilië.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.