Nieuws Antwerpen Ronnie Leten in Galerij der Antwerpse Prominenten

Ronnie Leten in Galerij der Antwerpse Prominenten

Ronnie Leten in Galerij der Antwerpse Prominenten

letenronnieVolgende maand neemt Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland Ronnie Leten, de topman van Atlas Copco op in haar Galerij der Prominenten. ‘We dragen Ronnie Leten voor omdat hij als Vlaming een wereldreus als Atlas Copco leidt. Hij doet dat in alle bescheidenheid, en dat terwijl het bedrijf het ene na het andere recordjaar neerzet. Daarnaast is Ronnie ook een voorbeeld voor onze regio, omdat hij vanuit zijn positie in het buitenland als geen ander een klare kijk geeft op de zaken die hier in ons land soms beter kunnen,’ zegt voorzitter Stéphane Verbeeck.

‘Ronnie Leten is voor onze Kamer ook een inspiratiebron geweest voor de projecten die wij hebben opgezet rond de verankering van de industrie in onze regio,’ vult Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland aan. ‘Als CEO van zo’n immens bedrijf als Atlas Copco heeft hij eigenlijk de handen vol. Toch maakt hij tijd om mensen rondom hem aan het denken te zetten. Hij is een echte inspirator.’

De Limburger startte zijn carrière bij Atlas Copco in 1985 en werd in 2009 gepromoveerd als directeur van het hoofdkwartier in Wilrijk tot wereldwijde CEO van de machinebouwer. ‘De Zweedse mentaliteit van ‘lagom’ (doe maar gewoon) had Ronnie al van vóór 2009. Zijn medewerkers spreken hem in Zweden, net zoals ze dat in Antwerpen al deden, gewoon aan met Ronnie. Niks te ‘meneren’. En dat is maar een van de vele heerlijke eigenschappen die deze unieke bedrijfsleider heeft,’ besluit Stéphane Verbeeck.

De plechtige opname in de Galerij der Prominenten gaat door op de zetel Antwerpen van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland op woensdag 14 oktoberom18.30 uur.(Markgravestraat 12 – 2000 Antwerpen).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.