Nieuws Antwerpen Roomkoetje belevert meer dan alleen maar room

Roomkoetje belevert meer dan alleen maar room

Roomkoetje belevert meer dan alleen maar room

roomkoetjeEr wordt effectief nog verse room aangemaakt. Het Roomkoetje uit Wilrijk is ondertussen echter uitgegroeid tot een volwaardige groothandel voor de horeca en de grootkeuken. Vandaar dat de officiële naam vandaag ook Roomkoetje Food Service is. Binnen de aankoopgroepering Interfrost neemt Roomkoetje de zone O3 voor zijn rekening.

De horeca is ongetwijfeld een moeilijke sector. Het grote aantal faillissementen duidt erop dat restaurants en brasseries het vandaag niet makkelijk hebben om financieel rendabel te blijven. Als onmiddellijke leverancier aan de sector wordt ook Roomkoetje geconfronteerd met de dagdagelijkse problemen van de restaurateurs. “Maar we kunnen ondertussen niet klagen,” zegt zaakvoerster Petra Gaublomme. “We hebben na al die jaren al flink wat ervaring opgebouwd en we weten onderhand best hoe we de problemen kunnen vermijden.”

Het Roomkoetje is destijds in 1987 opgezet door Koen Vandevoorde, de echtgenoot van Petra Gaublomme. De producent van verse room oriënteerde zijn omzet in de loop van de jaren evenwel naar een groothandel in melk, room, boeter en kaas. “Zo groeiden we geleidelijk aan uit tot een echte groothandel die vandaag binnen de aankoopgroepering Interfrost meer dan 7000 referenties kan leveren. Van room, ijs, sauzen, rijst, pasta’s, snacks en dranken tot onderhoudsproducten en tafelaankleding.”

De binding met de oorspronkelijke activiteiten, de verkoop van room werd in 2002 even nog versterkt door de overname van het bedrijf De Polder uit Deurne. Het Roomkoetje maakt nu nog altijd de room van De Polder aan. De oorspronkelijke merknaam is evenwel verdwenen.

Met een omzet van 1,5 miljoen euro (+2%) in 2012 presteert het Roomkoetje vandaag vrij goed. “We kunnen zeker niet klagen” zegt Petra Gaublomme nog. “Alleen is het wel rijden en omzien. De horeca heeft het niet makkelijk.”

Of het er in de horeca vandaag moeilijker aan toe gaat dan pakweg 10 jaar geleden? Zijn er meer faillissementen? Petra Gaublomme heeft zo haar twijfels. “Wie vandaag een restaurant of een brasserie wil openen moet daartoe de nodige bekwaamheden hebben. Ik vrees dat dit niet altijd het geval is. Veel beginnelingen weten niet hoe ze een restaurant moeten runnen. Ze doen maar wat, met alle gevolgen vandien. Ook voor ons. Wij moeten goed oppassen. Wij moeten onze betalingen erg strict opvolgen. Maar wees gerust, wij spelen hier altijd kort op de bal. Wij weten hoe het er aan toe gaat in de horeca.”

Bij het Roomkoetje werken vandaag 17 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.