Nieuws Antwerpen Rotterdam dicht, Emma Maersk welkom in Antwerpen

Rotterdam dicht, Emma Maersk welkom in Antwerpen

Rotterdam dicht, Emma Maersk welkom in Antwerpen

Emma_Maersk_in_Rotterdam_(6955071150)Door een staking onder de Rotterdamse dokwerkers kreeg het Deurganckdok vrijdagavond onverwacht bezoek van het reuzenschip Emma Maersk. (Maersk E-klasse) Het 398 meter lange en 56 meter brede containerschip moest op de terugweg van het Verre Oosten uitwijken naar Antwerpen als eerste aanloophaven.

Onder leiding van Scheldeloods Sven Deridder en begeleid door sleepboten werd de kolos rond 21u bij matige oostenwind afgemeerd. Meteen werd een record scherp gesteld. Begin 2012 kwamen reeds drie zusterschepen van de Emma Maersk als proef en met geringe diepgang naar Antwerpen.

“Nu kwam de Emma Maerk, enkele uren na een storm, bijna volgeladen met een diepgang van 15 meter binnen en dat is een uiterst belangrijke referentie voor Antwerpen: voor containerschepen is dit een recorddiepte. Hiermee is bewezen dat Antwerpen deze schepen ook bij hun eerste aanloop uit China aankan”, aldus administrateur-generaal Jacques D’Havé.

De Emma Maersk verliet Antwerpen, na het lossen van 2000 containers, al zaterdagavond. Het schip wordt maandag in Bremerhaven verwacht, vooraleer haar tocht verder te zetten naar Gdansk, Aarhus en Gothenburg. Daarna zijn opnieuw Bremerhaven en Rotterdam aan de beurt.

Tekst: Paul Verbraeken, Redactie MiM
Foto: Wikipedia, Magnus Manske, onder CC licentie,

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.