Nieuws Antwerpen RSLab bouwt nieuwe vestiging in Beringen-Paal

RSLab bouwt nieuwe vestiging in Beringen-Paal

RSLab bouwt nieuwe vestiging in Beringen-Paal

runnersDe sportwinkelketen Runners Service Lab (RSLab) gaat een nieuwe vestiging optrekken in Beringen-Paal.  Het project is in handen gegeven van de aannemer Mathieu Gijbels.  “Veel van onze klanten komen uit Limburg,” zegt zaakvoerder Koen Wilssens. “Wij gaan hen vanuit Beringen-Paal nog beter kunnen bedienen.”

Runners Service Lab is een merkwaardig verhaal.  Het is gegroeid uit de loopanalyses van vader Jempi Wilssens die in Beveren-Waas een professionele footscan/drukmeetplaat ontwierp. Hij begon daarmee in het begin van de jaren tachtig de loopstijl van atleten te onderzoeken. Met het drukmeetsysteem kan optimaal advies gegeven worden voor het juiste professionele schoeisel, eventuele orthopedsche aanpassingen of sportsteunzolen.

De deskundigheid waarmee RSLab zelfs Paula Radcliffe, de wereldrecordhoudster op de marathon kon begeleiden heeft ertoe geleid dat rond die knowhow van het labo finaal ook een eigen winkelketen werd gebouwd. Die heeft in al die jaren een snelle expansie meegemaakt met eigen vestigingen in Zwijndrecht, Gent en Duffel. De winkelketen tekent nu voor een omzet van pakweg 5 miljoen euro, het labo voor nog eens 5 miljoen euro. De groep stelt vandaag zo’n 45 mensen tewerk.

“Omdat wij in Beringen-Paal op een boogscheut zitten van het klaverblad van Lummen kunnen we vanuit onze nieuwe vestiging op termijn zelfs Vlaams-Brabant, Wallonië en Nederland bedienen”, zegt Koen Wilssens.

De plannen voor de  bouw van een nieuwe vestiging in Beringen-Paal werden uitgetekend  door architect Tom Goos.  De bedrijfsfilosofie van RSLab bestaat erin de econlogische voetafdruk van het bedrijf zo klein mogelijk te houden. Deze gedachte werd dan ook verder doorgetrokken in het ontwerp van het gebouw. “We droomden van een groen gebouw”, zegt Koen Wilssens. “Daarom investeren we in duurzame technieken zoals zonnepanelen en een warmtepomp met dieptesondering. De pomp kan water ophalen vanop een diepte van 55 meter waardoor het water winter en zomer een temperatuur heeft van 12 graden. Verder worden de kantoorruimtes uitgerust met koelplafonds. Dankzij deze duurzame technieken wordt het gebouw bijna volledig zelfbedruipend en kunnen we spreken van een nul energie gebouw.”

De keuze voor het bouwteam van Mathieu Gijbels en architect Tom Goos is mee ingegeven door de ervaring van RSLab met datzelfde team in de bouw van de flagstore in Zwijndrecht. Paal Beringen krijgt een oppervlakte van 5000 vierkante meter en bestaat uit een gelijkvloers en twee verdiepingen. RSscan zal de tweede verdieping gebruiken om de ontwikkeling en de productie van de software en de meetsystemen verder uit te breiden.

De nieuwbouw vergt een investering van zo’n 4 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer