Nieuws Antwerpen Rudy Nys gaat voluit voor de frietmarkt

Rudy Nys gaat voluit voor de frietmarkt

Rudy Nys gaat voluit voor de frietmarkt

nysnysDe Belgische friet doet het goed. Veelal uitstekend zelfs. Nys Machinery Equipment in Aartselaar heeft zich mede daarom volledig georiënteerd naar de verkoop van friteuses en allerlei toebehoor. Na een herstructurering is de handel in materiaal voor de horeca  afgestoten.

Nys Machinery Equipment is al vele jaren de vertegenwoordiger van de Nederlandse producent van frituren, Florigo. De markt voor frituurmateriaal ondergaat vandaag hevige schommelingen. Daar is oa. het faillissement van de gerenommeerde Antwerpse constructeur Rubbens niet vreemd aan. Nys Machinery Equipment zet er dan ook alles op om zijn posities op de markt te consolideren.

“We gaan effectief helemaal de frituurmarkt op,” zegt Rudy Nys. “We werken voortaan nog exclusief op frituren en braadspitten. Die markt is vandaag nog heel erg belovend. De Belg houdt van zijn frieten. Naast het grote materiaal beleveren wij de frituristen overigens ook met alle toebehoor tot de business. Van opwarmingstoestellen tot microgolfovens en groentesnijders. Wij betrekken die materialen van de internationale markt. Uit Italië, Frankrijk of Portugal. Waar de prijzen en de kwaliteit goed liggen.”

Ondertussen wordt de Vlaamse frietmarkt geleidelijk ingenomen door zogenaamde frietchinezen. Kopen die ook bij Nys Equitment Machinery? “Het is vanzelfsprekend geen makkelijke markt. Je raakt er niet zomaar binnen. Chinezen vormen nu eenmaal hechte gemeenschappen. Maar dat kan ook een voordeel zijn. Eenmaal ze een bepaalde installatie goed vinden gaat die conclusie in heel de gemeenschap rond en kun je als leverancier makkelijk veel vervolgcontracten binnen halen.”

Het gaat hem overigens niet enkel om het kleine toebehoor. Rudy Nys is de opgang van de kippenkramen in Vlaanderen bv. niet ontgaan. Ze staan elke zondag opgesteld rond de kerktoren en doen het uitstekend. Ook die inrichtingen worden mee bediend met installaties en toebehoor.

Na de herstructurering en de afstoting van de handel voor de horeca heeft Nys Machinery Equipment een aantal personeelsleden zien overstappen naar het nieuw opgerichte bedrijf. Bij Nys zelf blijven zes personeelsleden actief. Die gaan de baan op om de installaties uit te bouwen. Rudy Nys bezoekt zelf de klanten terwijl zijn echtgenote de showroom bedient.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Wilrijk
Antwerpen

Costa Coffee focust op Antwerpen

Het internationaal bekende koffiemerk Costa Coffee is nu officieel beschikbaar op de Belgische markt. Antwerpen wordt - naast Brussel, Gent… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer