Nieuws Antwerpen Russell Woods verhuisd naar 's Gravenwezel

Russell Woods verhuisd naar 's Gravenwezel

Russell Woods verhuisd naar 's Gravenwezel

russellDe producent van eikenhouten tuingebouwen, Russell Woods is verhuisd van Schoten naar ’s Gravenwezel. Het gaat Cees en Robert Bekkers vooral om het contact met een zo breed mogeljik publiek. Russell Woods bouwt poolhouses, tuinhuizen, garages, overdekte terrassen en meer constructies in hout.

In de afgelopen 20 jaar heeft Russell Woods een sterke reputatie bijeengewerkt in de villawijken ten noorden van Antwerpen. Het bedrijf koos al die tijd doelbewust voor eikenhouten constructies. Eikenhout is immers duurzaam en van hoge kwaliteit. De gebouwen worden volledig traditioneel gemaakt uit Franse eik en uitgevoerd met zogenaamde pengatverbindingen. Ze worden volledig op maat gerealiseerd naar de wensen van de klant. Daarnaast is er keuze uit meer dan 450 standaardontwerpen.

“De traditie, ervaring en daarmee de knowhow van eikenhouten gebouwen ligt in Engeland. We beschikken daar sinds vijf jaar over een eigen designafdeling met medewerkers die zelf jarenlange ervaring hebben”, zegt Cees Bekkers. “Ook de productie van de eikenhouten gebouwen gebeurt in Engeland.” Als oprichter-zaakvoerder van Russell Woods gaf hij onlangs de fakkel door aan zijn zoon Robert. Cees blijft wel nauw betrokken bij de zaak door zijn ruime ervaring ter beschikking te stellen en advies te geven. Ook zijn echtgenote Henriette en zijn dochter Jessica werken mee in de zaak.

De activiteiten van Russell Woods zijn sinds de start geëvolueerd. Er zijn uiteraard de traditionele eikenhouten bijgebouwen, die aan de buitenzijde afgewerkt kunnen worden met verschillende materialen zoals eik, lariks, of zelfs gerecupereerde beplanking van oude Canadese schuren. “Hierbij kiezen we bewust voor milieuvriendelijke en duurzame houtproducten die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen”, legt Robert Bekkers uit. “We kunnen voor onze klanten ook moderne bijgebouwen realiseren als een waardevolle aanvulling op hun woonplezier. Deze constructies hebben een meer hedendaags uitzicht en strakkere lijnen.”

Het transport van de kant-en-klare unit tot bij de klant gebeurt met de inzet van onderaannemers die eerder al de funderingswerken deden, het metselwerk, de dakwerken, de rietbedekking, de elektriciteit enz. Een kraan zet het gebouw vervolgens neer op de exacte locatie.

Met de moderne bijgebouwen lukt het trouwens veel beter om de hoogste isolatienormen te bereiken. Ze lenen zich het best voor vrijstaande constructies, maar ze kunnen ook aangebouwd worden. Of het nu gaat om een carport, gastenverblijf of overdekt terras, alles gebeurt volledig in houtskeletbouw.

Vanwaar die naam Russell Woods? “Een en ander moet ongetwijfeld een gevoelsmatige link leggen met Groot-Brittannë, het land waar de cultuur van houten bijgebouwen al die jaren en ook nu nog sterk geleefd heeft”, zegt woordvoerster Lutgard Heyvaerts. “Groot-Brittannië is in dat opzicht echt het land van oorsprong. Russell is dan wél de naam van de hond geweest die jarenlang bij de familie heeft rondgelopen.”

Met het ontwerp en de bouw van traditionele of moderne houten bijgebouwen wil Russell Woods zijn klanten vooral meer woonplezier bieden. Om dat verder in de hand te werken heeft het bedrijf ook verscheidene accessoires en toebehoren in de aanbieding. Exclusieve verlichting van Belgisch design, buitenhaarden, terrasverwarmers en de outdoor- en tuinbenodigdheden van Tradewinds zijn enkele voorbeelden.

“Met ons nieuw kantoor in de dorpskern van ‘s-Gravenwezel willen we volledig bereikbaar zijn. We mikken op een grotere klantenbelevenis door hen nog beter van dienst te zijn. We ontvangen de geïnteresseerden om hen te introduceren in de wereld van prachtige houten bijgebouwen en de bijna eindeloze mogelijkheden. Om de drempel laag te houden, voorzien we elke vrijdag van 13 tot 17 uur een vrije inloopmiddag; overige dagen graag op afspraak.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.