Nieuws Antwerpen Samenwerking tussen vleesspecialist en fabrikant van veggieburgers

Samenwerking tussen vleesspecialist en fabrikant van veggieburgers

Samenwerking tussen vleesspecialist en fabrikant van veggieburgers

TEMSE/SINT-NIKLAAS – Voortaan verdeelt producent en distributeur van vlees en vleeswaren Charles (voorheen Cock’s Fresh) ook veggieburgers. Daarvoor kan het bedrijf, met hoofdzetel in Sint-Niklaas, rekenen op een partnership met The Bio Veggie Company uit Temse. De vleesspecialist bewijst daarmee dat hij naast oog voor kwaliteit ook rekening houdt met de veranderingen in de maatschappij.

De eetgewoontes van de Belgische consument evolueren. Af en toe vegetarisch eten is stilaan ingeburgerd, blijkt uit onderzoek. Dat hier opportuniteiten liggen voor spelers op de voedingsmarkt, spreekt voor zich. Toen The Bio Veggie Company de voorbije maanden de markt aftastte naar nieuwe distributeurs, kwam voor vleeswarenspecialist Charles dé kans om zich ook op dit marktsegment te begeven. Acht van de twaalf producten uit het gamma met gezonde en vegetarische bioburgers en -nuggets worden voortaan verdeeld via Charles.

Geen evidente samenwerking

Delphine Van Goethem, zaakvoerster van The Bio Veggie Company: “Een samenwerking tussen ons bedrijf, met dertig jaar traditie in vegetarische burgers, en een fabrikant van vleeswaren die al sinds 1935 bestaat: toegegeven, het klinkt niet evident. Maar deze partnership toont vooral aan dat alles in verandering is, ook de verhoudingen tussen de vele spelers in de voedingswereld.”

Ine Bilcke, marketingverantwoordelijke van Charles, bevestigt: “Wij zijn en blijven een vleeswarenbedrijf, maar snappen goed wat er leeft in de maatschappij. We zijn echter heel kieskeurig als het aankomt op het kiezen van partners of leveranciers: kwaliteit en vakmanschap staan bij ons voorop. Dat hebben we dan weer gemeenschappelijk met The Bio Veggie Company.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.