Nieuws Antwerpen Samoco neemt Dockx Industries over

Samoco neemt Dockx Industries over

Samoco neemt Dockx Industries over

samocoSamoco, een dochteronderneming van de Sarens Group uit Londerzeel neemt de volledige activiteiten van Dockx Industries uit Wilrijk over. De overname kadert binnen de plannen van Samoco om tegen 2016, dé referentie te zijn op het vlak van full-service industriële montage. Alle werknemers van Dockx Industries worden geïntegreerd binnen de bestaande Samoco structuur.

Dockx Industries is als onderdeel van de Dockx Group actief in industrieel onderhoud en industriële verhuis. De overname omvat alle activiteiten, alsook het beschikbare rollend materieel en het montagegereedschap.

“De vakkennis en de veelzijdigheid van de medewerkers van Dockx Industries gaven voor ons de doorslag om in te gaan op deze opportuniteit. Samoco is reeds geruime tijd actief op de markt van industriële verhuis. Deze overname zal ons in staat stellen om onze expertise op dit vlak nog verder uit te breiden en op die manier onze klanten nog beter te bedienen”, aldus Arne Depuydt, general manager van Samoco.

“Dockx Industries is sinds 2005 een 100% dochter van de Dockx Group en voegde als specialist van industriële verhuisactiviteiten een meerwaarde toe binnen de totale verhuiscompetenties van Dockx. Recent heeft Dockx Group, binnen haar toekomstvisie, echter de strategische keuze gemaakt om voluit in te zetten op de synergie tussen haar reeds bestaande verhuur-, verhuis- en logistieke activiteiten. Deze aanpak zorgt voor een vernieuwend en duurzaam distributieconcept met afhaalpunten aan de rand van de stad en uniforme ‘last mile’ leverservices met verhuur, montage- en installatiemogelijkheden in de nabijheid van elk afzetgebied in België,” zegt Jozef Dockx, de ceo van de groep.

‘From store to door & more’ is een complete supply chain, voor volumineuze consumenten goederen, achter de ‘omni channel’ en ‘consumer centric’ verkoopskanalen van onze klanten, de fabrikanten en de retailers. “Dockx Group gaat in haar vernieuwde opzet, in de komende 3 jaar, nog 14 nieuwe verhuur-, verhuis- en logistieke stadsdistributiecentra opzetten, verspreid over het ganse land. De teller zal op het einde van de rit dan op een totaal van 30 strategisch gekozen Dockx Service Shops uitkomen. Het was voor ons dan ook duidelijk dat Dockx Industries een minder actieve rol zou opnemen in ons toekomstverhaal en dus zijn we op zoek gegaan naar een waardige overnemer van deze activiteit. Samoco was de evidente keuze”, aldus Jozef Dockx, CEO van de Dockx Group.

Samoco is een 100% dochterbedrijf van de Sarens Group. Als full-service montagebedrijf met een multidisciplinaire expertise staat Samoco in voor het monteren en demonteren van fabrieksinstallaties en industrieel materiaal, mechanisch onderhoud en revisie van havenkranen en rolbruggen en het verhuur van kranen. Samoco telt vandaag 110 werknemers en opereert vanuit Zwijndrecht.

Sarens biedt al bijna 60 jaar zware hijsdiensten, speciaal transport en speciale riggingsdiensten. Vandaag is de Sarens Group een bloeiende internationale onderneming die actief is in 60 landen verspreid over 6 continenten. Het succes van de Sarens Group als specialist van buitengewone operaties, is gebouwd op een niet-aflatende inzet voor veiligheid, technische creativiteit en operationele uitmuntendheid. Met meer dan 4200 medewerkers, een van ’s werelds grootste voorraden aan kranen, trailers en speciale riggingwerktuigen, is de Sarens Group een internationale marktleider op zijn gebied. Sarens is vooral actief in de sectoren van de olie- en gasproductie, onshore en offshore (wind)energie, petrochemie, mijnbouw en nucleaire energie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.