Nieuws Antwerpen Samsøe & Samsøe zet voet aan wal in Antwerpen

Samsøe & Samsøe zet voet aan wal in Antwerpen

Samsøe & Samsøe zet voet aan wal in Antwerpen

samsonHet Deense merk Samsøe & Samsøe opende een showroom aan de Kronenburgstraat in Antwerpen. De Scheldestad kan daarmee haar positie als internationale modestad versterken. Country-manager Leander Struijk van de Deense keten koos voor Antwerpen “omdat de stad uitermate goed gelegen is.” Het is meteen ook de eerste winkel in België.

Samsøe & Samsøe is opgezet door twee Deense broers die in 1991 typisch Scandinavische design in de markt zetten. Ze hadden zoveel succes met hun accessoires dat ze ertoe besloten om hun aanbod ook uit te breiden met mode-artikelen. Het ging sindsdien almaar sneller. Ze opteerden in dit opzicht voor een eerste buitenlandse winkelvestiging in Amsterdam. Die internationale expansie werd ingezet onder het initiatief van internationale investeerders die het bedrijf ondertussen overgenomen hebben van de twee Deense broers. Samsøe & Samsøe Benelux werd nu uitgebreid met een eigen vestiging in Antwerpen.

De kleding van Samsøe is modisch, maar ook heel draagbaar, meent de redactie van de website Fashion Institute. De collecties zijn gevarieerd met als uitgangspunt een goede kwaliteit, waardoor het toegankelijk is voor veel mannen en vrouwen. “Wij ontwikkelen ons product niet volgens bepaalde regels, waardoor het makkelijk is met trends mee te gaan,” vertelt Struijk.

Het Deense merk produceert verspreid in Europa en een klein deel in Azië. “De productie in Europa is net iets verfijnder dan in Azië. Dat sluit aan bij het merk. Ook is het sneller. Voor onze jersey’s en jeans hebben wij een never-out-of-stock programma. Die willen we snel kunnen naleveren. Als we in Europa produceren, is het binnen vier tot zes weken klaar. In Azië duurt dit al gauw drie maanden.”

Indien de resultaten van de Antwerpse showroom in de komende weken beantwoorden aan de verwachtingen zal de keten ongetwijfeld ook een geïntegreerde winkel openen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.