Nieuws Antwerpen Stories Sano lanceert suikervrij Antwerps Handje
Antwerpen

Sano lanceert suikervrij Antwerps Handje

Het iconische koekje Antwerps Handje is vanaf nu ook suikervrij te verkrijgen. Sano, de suikervrije eetgelegenheid aan de Keyserlei, heeft de toestemming gekregen om het gepatenteerde recept van het Antwerps Handje aan te passen en de suiker te vervangen door Zùsto. Ook Antwerps schepen Koen Kennis was opgetogen over deze bijzonder primeur.

“We hebben een heel uitgebreid assortiment: ijs, wafels, koffiekoeken, broodjes en patisserie. Allemaal zonder toegevoegde suikers en op basis van Zùsto. Maar toch ontbrak er nog iets. Een Antwerps icoon dat we maar al te graag ook wilden aanbieden, suikervrij natuurlijk: het Antwerps Handje”, vertellen uitbaters Gunther Vanbeselaere en Thierry Huion van Sano.

Om toestemming te krijgen het Antwerps Handje te bereiden zonder suiker, moest Sano de Syndicale Unie voor Brood-, Banket-, Chocolade en IJsbedrijf overtuigen dat de oorspronkelijke smaak niet zou veranderen, dat de textuur dezelfde zou blijven en dat ook de typische vorm van het Handje behouden wordt. “Wij zijn overtuigd dat je alles kan maken zonder suiker en dat zonder in te boeten op smaak, textuur en vorm. Wij waren al snel overtuigd dat dat mogelijk is maar toch is altijd wat bang afwachten wat zij ervan zouden vinden.”

Volgens de Unie is het Antwerpse Handje met Zùsto een perfect Antwerps Handje met dezelfde authentieke smaak en het zelfde uitzicht. Daarmee is Sano de eerste officiële verdeler van deze nieuwe versie van het Antwerpse icoon.

“Wij zijn heel blij dat we nu erkend zijn als officiële verdeler van het Antwerpse Handje zonder suiker. Het is een eer om dat iconische koekje te mogen aanbieden aan onze klanten. Maar we zijn vooral blij voor alle mensen die omwille van gezondheidsredenen of mensen die geen suiker willen eten, het koekje links moesten laten liggen. Met dit suikervrije Antwerpse Handje kan vanaf nu echt iedereen genieten van het koekje en dat is wat telt.”

Suikervervanger Zùsto

“Zùsto is ontstaan vanuit het idee om te genieten zonder zorgen. We willen met deze gezonde suikervervanger aantonen dat je niet hoeft in te boeten op lekker eten omdat je geen suiker zou mogen eten. Sano is daar het perfecte voorbeeld van. Alles wat je hier vindt is op basis van Zùsto. Dat daar nu een Antwerps Handje bijkomt is geweldig nieuws voor iedereen die dit icoon links moest laten liggen omwille van de toegevoegde suiker”, vertelt Nico Renmans van Zùsto.

De handjes worden versgebakken bij Sano en verkocht in de traditionele verpakking. Zowel in een zakje als in een blikkendoos met daarin een boekje met de geschiedenis van Brabo. Daarnaast kan je ook het boek ‘Een handje voor jou papa, Simon Hakker de ‘koekjesbakker” kopen bij Sano. Dat boek werd geschreven door Joyce Bloch-Hakker, de dochter van Jos Hakker. Hij bedacht het Antwerpse Handje. De opbrengst gaat integraal naar het UZA foundation dat zich inzet voor kinderkankerpatiëntjes.