Nieuws Antwerpen Sapphire House Antwerp gaat met chef Bart De Pooter volledig plant-based

Sapphire House Antwerp gaat met chef Bart De Pooter volledig plant-based

Sapphire House Antwerp gaat met chef Bart De Pooter volledig plant-based

Sapphire House Antwerp gaat volledig plant-based. Het Marriott hotel werkt samen met tweesterrenchef Bart De Pooter, gekend van Pastorale in Reet. Hij zal twee restaurants openen die de eerste plant-based fine dining ervaringen moeten worden van Antwerpen.

Foodies krijgen van chef Bart De Pooter keuze uit twee restaurants. WILD|n, gelegen in de oudste zaal van het hotel, zal het eerste plant-based fine dining restaurant zijn in Antwerpen. PLANT|n, het casual zusje van WILD|n, voorziet hotelgasten van ontbijt tot diner.

Voor de rest zal ook de volledige culinaire hotelbeleving plant-based zijn, van roomservice tot minibar. Dit alles zal gebeuren onder leiding van tweesterrenchef Bart De Pooter. Sapphire House Antwerp is hiermee het allereerste hotel dat een volledige plant-based ervaring biedt aan haar gasten.

PLANT|n en WILD|n zijn ook toegankelijk voor restaurantgangers die niet in het hotel verblijven. Bart De Poorter is blij dat hij voor Sapphire huis mag werken: “Nu krijg ik de kans om mijn roots naar Antwerpen te brengen en een plantaardige identiteit te geven aan Sapphire House Antwerp, van het ontbijt tot het diner.”

Duurzaamheid

Sapphire House trekt de duurzaamheid uit de keuken ook door in de rest van de hotelervaring. In de kamer vind je nergens wegwerp-plastic, ook voor de badkamer kiest het hotel resoluut voor residential size amenities om overbodig afval tegen te gaan. Het hotel filterd het Water in house en biedt het aan in een duurzame verpakking. Het kuispersoneel zal ook enkel werken met ecologische schoonmaakproducten. De verpakking wordt van gerecycleerd papier gemaakt. De restaurants werken zo veel mogelijk met organische producten van plaatselijke herkomst.

De opening van Sapphire House Antwerp en restaurant PLANT|n wordt verwacht in april 2022. De opening van WILD|n wordt verwacht in mei 2022.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.