Nieuw Italiaans restaurant: Zola frist de pizza’s op
ANTWERPEN - Met hun nieuwe zaak Zola in Nieuwstad dagen Bert Nys en Ingrid Vercammen de liefhebbers van pizza uit,… Lees meer
Sapphire House Antwerp gaat volledig plant-based. Het Marriott hotel werkt samen met tweesterrenchef Bart De Pooter, gekend van Pastorale in Reet. Hij zal twee restaurants openen die de eerste plant-based fine dining ervaringen moeten worden van Antwerpen.
Foodies krijgen van chef Bart De Pooter keuze uit twee restaurants. WILD|n, gelegen in de oudste zaal van het hotel, zal het eerste plant-based fine dining restaurant zijn in Antwerpen. PLANT|n, het casual zusje van WILD|n, voorziet hotelgasten van ontbijt tot diner.
Voor de rest zal ook de volledige culinaire hotelbeleving plant-based zijn, van roomservice tot minibar. Dit alles zal gebeuren onder leiding van tweesterrenchef Bart De Pooter. Sapphire House Antwerp is hiermee het allereerste hotel dat een volledige plant-based ervaring biedt aan haar gasten.
PLANT|n en WILD|n zijn ook toegankelijk voor restaurantgangers die niet in het hotel verblijven. Bart De Poorter is blij dat hij voor Sapphire huis mag werken: “Nu krijg ik de kans om mijn roots naar Antwerpen te brengen en een plantaardige identiteit te geven aan Sapphire House Antwerp, van het ontbijt tot het diner.”
Sapphire House trekt de duurzaamheid uit de keuken ook door in de rest van de hotelervaring. In de kamer vind je nergens wegwerp-plastic, ook voor de badkamer kiest het hotel resoluut voor residential size amenities om overbodig afval tegen te gaan. Het hotel filterd het Water in house en biedt het aan in een duurzame verpakking. Het kuispersoneel zal ook enkel werken met ecologische schoonmaakproducten. De verpakking wordt van gerecycleerd papier gemaakt. De restaurants werken zo veel mogelijk met organische producten van plaatselijke herkomst.
De opening van Sapphire House Antwerp en restaurant PLANT|n wordt verwacht in april 2022. De opening van WILD|n wordt verwacht in mei 2022.
ANTWERPEN - Met hun nieuwe zaak Zola in Nieuwstad dagen Bert Nys en Ingrid Vercammen de liefhebbers van pizza uit,… Lees meer
ANTWERPEN - Een podcast vanuit een nachtwinkel of een vleugje poëzie bij de apotheek. Zaterdag kan je dankzij vijf studenten… Lees meer
ANTWERPEN - Kamers waarvoor je 5.000 euro per nacht betaalt. Restaurants waar topchefs à la Gert De Mangeleer koken. En… Lees meer
WIJNEGEM - De Corneel Geerts Transportgroup zal op vraag van zijn lokale agent Discordia goederen verzamelen voor humanitaire hulp in… Lees meer
Antwerpen centrum heeft er een nieuwe aperobar bij. Bar Georges is een bar waar 30+’ers op een ongedwongen manier kunnen… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen