Nieuws Antwerpen Scanfor uit Wommelgem op de vlucht voor Antwerpse files

Scanfor uit Wommelgem op de vlucht voor Antwerpse files

© Scanfor.

Scanfor uit Wommelgem op de vlucht voor Antwerpse files

In 2022 verhuist transportbedrijf Scanfor zijn verzamelplaats voor goederen en trailers van Wommelgem naar Gent. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Het bedrijf uit Wommelgem kan zo naar eigen zeggen 1 miljoen euro per jaar besparen, omdat leveranciers minder in de file staan.

“In ons hoofdkantoor in Wommelgem verzamelen we goederen die later in een van onze trailers terechtkomen”, zegt Gino Van Leuven, ceo Scanfor, aan Gazet van Antwerpen. “Maar door de files in Antwerpen duurt het vaak te lang om die goederen met de vrachtwagen in Wommelgem te krijgen, of om ze van Wommelgem naar de havens te brengen.”

Een studie zou uitgewezen hebben dat Scanfor door de files 1 miljoen euro per jaar verliest. Het bedrijf uit Wommelgem verhuist in de loop van 2022 de logistieke activiteiten naar de haven van Gent, waar het de goederen vanaf dan zal verzamelen.

Enkel de magazijnactiviteiten verhuizen. Voor het overige blijft Scanfor in Wommelgem, maar de site zal er dus wel een pak kleiner worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.