Nieuws Antwerpen Scheephersteller Antwerp Ship Repair legt de boeken neer.

Scheephersteller Antwerp Ship Repair legt de boeken neer.

Scheephersteller Antwerp Ship Repair legt de boeken neer.

antwerp-ship-repair-legt-de-boeken-neer-id4961982-620x400Op een extra ondernemingsraad heeft eigenaar Jan Cattoor van Antwerp Ship Repair (ASR) deze ochtend aangekondigd dat hij de boeken neerlegt. 94 werknemers zouden daardoor hun job verliezen. Als de rechtbank de beslissing volgt lijkt de scheepsherstelling minstens voor zeer lang uit het Antwerpse havenbeeld te verdwijnen. ASR werkte al geruime tijd onder gerechtelijk akkoord.

De beslissing van Cattoor kwam amper enkele uren na een bewogen zitting van de Antwerpse rechtbank van koophandel. Daar lag een concreet en gedetailleerd uitgewerkt bod voor van een Antwerps consortium dat 1 miljoen euro bood en daarvan ook al twintig procent had gestort. Daarnaast dook ook een bod op van het Italiaanse Palumbo van 3,6 miljoen euro.

Het bod van Antwerp Dry Docks was reeds drie maanden geleden ingediend binnen de wettelijke termijnen en omvatte ondertekende akkoorden met het Havenbedrijf en de milieudienst Ovam. Dit van Palumbo werd pas op 7 oktober aangekondigd met bevestiging dinsdagavond 8 oktober. Bekend was dat Cattoor het bod van Antwerp Dry Docks niet genegen was en zelf op de valreep Palumbo had aangebracht.

Tegelijk waren er twijfels aan werknemerszijde omdat Dry Docks verklaarde 45 jobs te willen redden maar niet verder zou komen dan 30 terwijl Palumbo belooft 60 mensen over te nemen. Afgewacht moet worden of de faillissementsrechter zal ingaan op de faillissementsvraag dan wel de uitspraak zal afwachten van zijn collega die moet oordelen over de biedingen.

PVb

Archieffoto JVDP: droogdok Antwerp Ship Repair

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer