Nieuws Antwerpen Scheepsagentuur Van Doosselaere & Achten failliet

Scheepsagentuur Van Doosselaere & Achten failliet

Scheepsagentuur Van Doosselaere & Achten failliet

achtenHet faillissement van de onafhankelijke scheepsagentuur Van Doosselaere & Achten heeft voor nogal wat opschudding gezorgd in Antwerpse scheepvaartmiddens. Het bedrijf legde zelf de boeken neer. De handelsrechtbank van Antwerpen stelde Anne-Marie Elants en Marc Gross aan tot curator. Die zouden ondertussen overnamegesprekken leiden met kandidaat-geïnteresseerden.

Van Doosselaere en Achten was zoveel als een heus monument in de haven van Antwerpen. Het bedrijf aan de Sint Pietersvliet was zowel gespecialiseerd in bulktransporten als in containertrafiek. Van Doosselaere & Achten was nog altijd een familiebedrijf. De families Van Doosselaere en Achten bouwden de firma uit tot een internationaal netwerk. Opgezet in 1939 heeft de onderneming de hele expansie van de haven van Antwerpen mee uitgetekend. Eliane Achten werd enkele jaren terug omwille van haar opmerkelijk engagement door de koning tot barones benoemd.

Bij het faillissement verliezen zo’n 30 mensen hun baan.

Het drama met Van Doosselaere & Achten kan erop wijzen dat de economische conjunctuur nog altijd niet aan een structureel herstel toe is. Al zeker niet in de havens.

Het lijstje van de recente falingen kun je vinden op wwww.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.