Nieuws Antwerpen Scheldelaan wordt tegen eind 2020 veiliger voor fietsers

Scheldelaan wordt tegen eind 2020 veiliger voor fietsers

Scheldelaan wordt tegen eind 2020 veiliger voor fietsers

ANTWERPEN – De bedrijfstoegangen langs de Scheldelaan worden veiliger bereikbaar met de fiets en er worden op belangrijke kruispunten fietsveiligheidsmaatregelen genomen. Dat is het resultaat van intens overleg dat Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland organiseerde tussen 11 ondernemingen, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en het Havenbedrijf.

Door het gebrekkige openbaar vervoer in het havengebied, is de fiets nog altijd het belangrijkste mobiliteitsalternatief voor de wagen. “Bedrijven investeren fors in fietsleaseplannen en -infrastructuur, maar maken zich zorgen over de veiligheid van hun werknemers bij het kruisen van de drukke Scheldelaan. Om die bezorgdheid weg te nemen, zijn 19 kritieke punten geïdentificeerd. Die worden met een aantal structurele ingrepen veiliger gemaakt”, zegt Steven Roeland, mobiliteitsmanager van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

19 ingrepen

Aan de kant van de Schelde krijgt het dubbelrichtingsfietspad de rol van doorgaande verbindingsas. Op bepaalde locaties wordt nu ook aan de overkant van de Scheldelaan waar de bedrijfsingangen liggen, een veilig dubbelrichtingsfietspad gecreëerd. Op die manier zijn minder fietsoversteken nodig om de Scheldelaan te kruisen. In totaal worden op 19 plaatsen ingrepen uitgevoerd.

Naast het aanpassen van bedrijfstoegangen, worden ook enkele kruispunten aangepakt, zoals de fietsoversteek aan het complex Lillo. Tijsmanstunnel West wordt een enkelrichtingsstraat met een gescheiden fietspad en het kruispunt van de Kruisschansweg en de Scheldelaan wordt voorzien van fietspaden en -oversteek. De aanpassingen zullen na de zomer starten en stelselmatig uitgevoerd worden om klaar te zijn tegen het najaar van 2020.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.