Nieuws Antwerpen Schilde kiest als eerste Europese gemeente voor slimme betaalkaart

Schilde kiest als eerste Europese gemeente voor slimme betaalkaart

Schilde kiest als eerste Europese gemeente voor slimme betaalkaart

SCHILDE/BRUSSEL – Schilde is de eerste Belgische en Europese gemeente die aan de slag gaat met de Unity Card. Met de slimme betaalkaart, een innovatie van de Brusselse fintechs Loyaltek en Paynovate, wil de gemeente haar handelaars een hart onder de riem steken door 200.000 euro in de lokale economie te investeren, in de vorm van 10 euro lokaal winkelbudget voor elke inwoner.

Nu we in Europa op zoek zijn naar de snelste en meest doeltreffende manier om de getroffen economie terug aan te zwengelen, tekent de Antwerpse gemeente Schilde voor een primeur door als eerste een beroep te doen op de Unity Card. Het werkt als een Visa-kaart die kan worden zodat ze enkel in een afgebakend gebied, bijvoorbeeld alle lokale zaken en kleinhandels binnen een gemeente gebruikt kan worden gedurende een beperkte periode. Die parameters moeten ervoor zorgen dat het geld in lokale economie, en niet buitenlandse e-commercesites, geïnvesteerd moet worden.

Alle inwoners van Schilde zullen in de maand juni een Unity Card in de brievenbus vinden, met daarop 10 euro per bewoner die op dat adres is ingeschreven. “De Gemeente Schilde wil haar inwoners en handelaars in deze moeilijke tijd een hart onder de riem steken. Lokaal winkelen is daarbij meer dan ooit de boodschap,” zegt Marian Van Alphen, schepen van Lokale Economie.

“Enkele weken na de Europese lancering van de Unity Card zijn we erg trots Schilde als eerste concrete case te kunnen voorstellen, en staan we klaar om ook andere gemeentes en overheden in heel Europa te helpen”, verklaart Robert Masse, oprichter en ceo van Loyaltek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.