Schoenen Torfs breidt uit in Temse

torfsjeSchoenen Torfs

uit Sint Niklaas gaat een nieuw distributiecentrum voor de onlineverkoop bouwen in Temse. Het gaat om een investering van 4 tot 5 miljoen euro, bevestigt CEO Wouter Torfs. In drukke periodes werken er nu 15 tot 20 personen op de afdeling, "en dat aantal kan alleen maar groeien".

Het schoenenbedrijf nam vorige week de beslissing om naast het distributiecentrum in Temse een nieuw gebouw te bouwen voor de distributie voor de webwinkel. Het bedrijf blijft in België, nu er het vooruitzicht is dat nachtwerk in de toekomst ook in België zal kunnen in de sector van de e-commerce.

Schoenen Torfs ziet zijn e-commerce de laatste maanden flink groeien. Wouter Torfs gaf eerder toe dat hij niet voluit geloofde in de commerciële mogelijkheden van e-commerce maar hij heeft zijn ongelijk al ruiterlijk toegegeven. De nieuwe activiteiten groeien effectief razendsnel.

"We hebben er niet voor gekozen om de logistiek van onze e-commerce te outsourcen naar Nederland, zoals vele bedrijven doen", zegt Wouter Torfs. "De loonkosten zijn er wel lager en er kan 's nachts gewerkt worden, waardoor vanuit Nederland pakjes sneller geleverd kunnen worden in België. Flexibiliteit en nachtwerk zijn dus heikele punten. Maar we hebben toch de keuze gemaakt om hier te investeren omdat het ook in België zal kunnen. Ook lokale tewerkstelling en duurzaamheid speelden een rol."

De federale regering besliste eerder om nachtarbeid in de sector mogelijk te maken. Nu is dat nog verboden. Vakbonden en werkgevers engageerden zich vandaag tijdens een rondetafelgesprek georganiseerd door federaal minister van Werk en Economie Kris Peeters om tegen eind dit jaar zelf een regeling te bereiken rond nachtarbeid en andere kwesties voor de e-commerce. Peeters wil dat nachtwerk vanaf 1 januari 2016 mogelijk wordt.