Nieuws Antwerpen Schoenen Torfs sluit zijn winkels

Schoenen Torfs sluit zijn winkels

Schoenen Torfs sluit zijn winkels

SINT-NIKLAAS – Schoenenketen Torfs sluit vanaf dinsdag al zijn winkels voor de rest van de week. Nadien volgt een nieuwe evaluatie. Dat bevestigt ceo Wouter Torfs, die consumenten oproept om als alternatief bij Belgische webshops te kopen.

Voor het weekend besliste Schoenen Torfs nog om ter compensatie van de door de overheid opgelegde weekendsluiting op sommige weekdagen laatavondopeningen te organiseren. Dat oogstte heel wat kritiek, ondanks de bedoeling om op die manier de klanten meer te spreiden, klinkt het.

Omdat het bedrijf heel wat ongeruste reacties van de werknemers kreeg, is nu dus beslist om de schoenwinkels te sluiten. Schoenen Torfs trekt nu de kaart van de webshop. Die is normaal goed voor 16 procent van de omzet.

Wouter Torfs, ceo: “Ik verwacht dat de sluiting een serieus omzetverlies zal betekenen. Maar we zijn een gezond en stabiel bedrijf, we kunnen dat aan.” Voor het personeel wordt tijdelijke werkloosheid wegens overmacht aangevraagd.

Ook heel wat andere winkelketens hebben ondertussen beslist om de deuren te sluiten. Het gaat al zeker om The Athlete’s Foot (Torfs baat die uit als franchisenemer), JBC, Decathlon, Fnac, ZEB, Ici Paris XL, Mc Gregor, Terre Bleue, Proximus en Vanden Borre.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.