Nieuws Antwerpen Scholieren met een beperking op bezoek bij AP-hogeschool

Scholieren met een beperking op bezoek bij AP-hogeschool

Scholieren met een beperking op bezoek bij AP-hogeschool

In het kader van het Erasmus-programma INnetcampus bezoeken deze week 15 Spaanse, Portugese en Belgische scholieren met een beperking de AP-hogeschool. De 17- tot 19-jarigenzullen in het kader van het internationale Erasmus+ project INnetcampus kunnen kennismaken met wat hoger onderwijs voor hen kan betekenen. Ze zijn hier sinds zondag.

INnetcampus is een internationaal project waar AP Hogeschool aan deelneemt, samen met de Universidad de Granada uit Spanje en de Universidade de Lisboa uit Portugal. Om de beurt nodigt elke organisatie 15 secundaire scholieren met een beperking uit. Vijf uit het eigen land, en telkens vijf personen uit de twee andere deelnemende landen.

Het is de bedoeling om scholieren met eender welke beperking, hetzij visueel, auditief, mentaal of fysiek, te tonen dat er ook voor hen heel wat mogelijkheden zijn om voort te studeren. Vijf Vlaamse studenten mochten dat eerder deze zomer al ervaren in Granada en vijf anderen in Lissabon. Deze week is het aan AP om een vijftiental scholieren de mogelijk te geven om te ontdekken hoe een hogere opleiding er voor hen zou kunnen uitzien. Alles wordt in goede banen geleid door Beno Schraepen, docent uit de opleiding Orthopedagogie.

Er zijn ook buitenschoolse activiteiten voorzien: de Antwerpse studentenvereniging Gate 15 zorgt voor een rondleiding door Antwerpen en er komen workshops om de studenten onder meer te leren hun eigen talenten te ontdekken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.