Nieuws Antwerpen School for Butlers verhuist naar Den Brandt

School for Butlers verhuist naar Den Brandt

School for Butlers verhuist naar Den Brandt

butlerDe School for Butlers and Hospitality verhuist van Brussel naar het Kasteel Den Brandt in Wilrijk. De eerste twee weken van de opleiding blijven in Brussel plaats vinden, de laatste twee weken worden de butlers getraind in het kasteel uit 1789.

Vincent Vermeulen, de managing director startte de School for Butlers and Hospitality twee jaar geleden op aan de Brusselse Louisalaan. De butlers in spe kregen training in het Plaza Hotel in Brussel.

“Ik was al langer op zoek naar een kasteel waar vroeger effectief ook butlers gewerkt hebben om de leerlingen in een authentiek kader te laten trainen”, zegt Vermeulen. “Kasteel Den Brandt is een droomlocatie. De centrale ligging aan de Antwerpse Ring en de gratis parking voor de deur hebben de doorslag gegeven. Het originele 18-eeuwse interieur met een voorraadkamer, een discrete personeelsingang en de oude zilverkluis zijn prachtig bewaard gebleven. We willen onze studenten tonen waar het beroep zijn oorsprong vond.”

Het kasteel werd destijds gebouwd door de adellijke familie Della Faille de Waerloos en is eigendom van de stad Antwerpen. Een opleiding in de school duurt vier weken. “We gaan onze butlers opleiden in verschillende omgevingen. We blijven de eerste twee weken in Brussel waar we een moderne setting hebben die het meest strookt met de werkelijke wereld waarin de butler terecht komt. De laatste twee weken in het kasteel Den Brandt kunnen een grote meerwaarde geven.”

De cursus start op 7 september e.k. Studenten komen overigens uit nagenoeg de hele wereld. Ditmaal is voor het eerst ook een student uit Mexico ingeschreven. (De kostprijs voor een lessencyclus: pakweg 7000 euro).

Door de groeiende vraag worden er dit jaar drie sessies georganiseerd. De opleiding bestaat overigens niet enkel uit theorie en praktijk. Er zijn tevens bedrijfsbezoeken gepland aan bv. de dealer van Bentley, het chamgagnehuis Bollinger en de Kaasmeester Van Tricht in Berchem. Het gaat erom de wereld van de luxegoederen te verkennen.

“Onze afgestudeerde studenten zijn zowel in België als in het buitenland aan de slag. Daaronder ook in China. Studenten gebruiken de verworven technieken ook om andere posities in te nemen in het bedrijfsleven of om een eigen zaak op te starten. Er is trouwens ook een opmerkelijke vraag naar butlers op superjachten of in luxe skichalets.

De School for Butlers and Hospitality biedt ook etiquettelessen aan, personal coaching en een nanny-opleiding. “Ook hier noteren we een stijgende vraag”, zegt Vincent Vermeulen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.