Nieuws Antwerpen School in Mortsel wordt hub voor vrouwelijke ondernemers

School in Mortsel wordt hub voor vrouwelijke ondernemers

School in Mortsel wordt hub voor vrouwelijke ondernemers

MORTSEL – Rhea Lizen toverde de voormalige Sint-Lutgardisschool in Mortsel om tot NOBS, wat staat voor No Ordinary Business Space. Op de plek waar vroeger kinderen hun boterhammen eten, gaan vanaf 18 december vrouwelijke ondernemers aan de slag om te coworken en cocreëren.

 

Achter de poorten van de voormalige Sint-Lutgardisschool is de voorbije maanden hard gewerkt. De vroegere hal en refter werden ingericht als inspirerende plek voor ondernemers die op zoek zijn naar een plek in de buurt om andere ondernemers te ontmoeten, samen te werken of opleiding te volgen.

“Ik werkte lang zelf als solo-ondernemer van thuis uit en zo groeide het idee om zelfstandigen samen te brengen. Weg van het eiland naar een plek waar meer kruisbestuiving mogelijk is”, zegt initiatiefnemer Rhea Lizen. “Toen ik de prachtige traphal met framboosroze marmer en de vuilgroene smeden trapleuning zag, was ik meteen verkocht om hier iets mooi van te maken.”

Atypische hub

NOBS richt zich op vrouwelijke ondernemers. “Ze hebben een missie, een droom en willen op hun manier het verschil maken. Maar dat is best een opdracht en soms een eenzaam pad. Als branding coach merkte ik ook welke kracht er vrijkomt als mensen zich meer met elkaar en zichzelf gaan verbinden.”

De hub moet een breder perspectief geven en het gevoel creëren dat ze er niet alleen voor staan. “Daarom is het ook een a-typische coworking hub. Bij een abonnement zit mentorship inbegrepen. Het gaat om meer dan een bureau of plek delen, het gaat over elkaar supporteren en bijdragen aan de bloei van ieders business.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.