Nieuws Antwerpen Schotense bedrijfssite krijgt nieuwe toekomst

Schotense bedrijfssite krijgt nieuwe toekomst

Schotense bedrijfssite krijgt nieuwe toekomst

SCHOTEN – De Turnhoutse projectontwikkelaar Jeni Real Estate is de nieuwe eigenaar van de lege gebouwen en omliggende terreinen in Schoten van de oude Struik Foods, vroeger bekend als Zwan. Samen met het gemeentebestuur van Schoten gaat Jeni Real Estate nu op zoek naar een nieuwe bestemming voor de bedrijfsgrond.

Zwan produceerde op de Brechtsebaan jarenlang haar legendarische tv- en hotdogworstjes. Het Nederlandse voedingsbedrijf nam de fabriek in 2000 over en voegde soepen en conserven toe aan het gamma. Maar in 2017 sloot eerst Struik Foods en begin 2019 verdween ook Chillfis uit Schoten samen met zo’n tweehonderd jobs.

“Wij hebben het hele terrein van 6,5 hectare groot en de bijhorende gebouwen onlangs aangekocht”, zegt Kristof Van Den Brande, directeur van Jeni Real Estate, aan Gazet van Antwerpen. “We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en herontwikkelen van bedrijventerreinen, bedrijfsgebouwen, kmo-parken en residenties.”

Het is nog de vraag of het grote terrein in zijn geheel verkocht zal worden of eerst opgedeeld wordt in kleinere bedrijfspanden. Mogelijk wordt de oude fabriek eerst gesloopt. “We zijn momenteel in gesprek met de gemeente. Het staat wel vast dat er opnieuw ondernemingen komen. Een verkaveling met bouwgronden voor woningen of gewone winkels is uitgesloten.”

Het project is een onderdeel van het groter ruimtelijk plan Kloosterveld, dat Schoten samen met de provincie, Brecht en Brasschaat realiseert om de bedrijfsruimte optimaal te benutten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.