Nieuws Antwerpen Schréder opent nieuwe lijn in Bornem

Schréder opent nieuwe lijn in Bornem

Schréder opent nieuwe lijn in Bornem

schrederSchréder heeft in Bornem een nieuwe productielijn voor architecturale led-verlichting in gebruik genomen. Schréder is als bedrijf gespecialiseerd in verlichtingsapparatuur voor publieke ruimtes in bv. tunnels, sportvelden, boulevards of campussen. Zelfs de wereldberoemde Bund in Shanghai wordt verlicht met apparatuur van Schréder. De nieuw uitgewerkte SCULPcollection uit Bornem draait in eerste instantie op 13.000 stuks op jaarbasis.

De Schréder Group uit Luik draagt mee de Waalse industriële trots uit. De groep runt ook een eigen dochteronderneming in Bornem die zich specifiek oriënteert naar led-apparatuur. De verkoop aan led-armaturen zit in de lift. De koppeling van led-installaties aan intelligente beheerssystemen heeft een brede markt opengegooid.

Bornem kreeg in dit opzicht vanuit de groep investeringen toegezegd voor de verdere uitbouw van een gespecialiseerde engineeringafdeling waarbij het bedrijf zich vooral zal focussen op tunnelverlichting. Om de kwaliteit van de geproduceerde apparatuur te garanderen worden de verlichtingstoestellen aangemaakt in een elektrostatisch afgeschermde ruimte, een zogenaamde EPA-area (electrostatic protected area). Voor de uitbouw van deze area trok Schréder een bedrag uit van 100.000 euro. Hoeveel de totale investering in Bornem bedraagt werd niet vrijgegeven.

De nieuw opgestarte lijn werd officieel ingehuldigd door de Vlaamse minister-president Kris Peters. Die sprak er zijn tevredenheid over uit dat Schréder inpikt op de inspanningen om onze industrie verder te innoveren. Het fonds Flanders in Shape stelt overigens middelen ter beschikking om te investeren in innovatieve industriële design.

Bij Schréder in Bornem werken 55 mensen. De productie gaat voor 95% naar de zusterbedrijven uit de groep. De Schréder Group is met 48 bedrijven actief over nagenoeg de hele wereld. Het concern stelt 2600 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.