Nieuws Antwerpen Schrijnwerkerij Levanto investeert in gloednieuwe CNC-machine

Schrijnwerkerij Levanto investeert in gloednieuwe CNC-machine

Schrijnwerkerij Levanto investeert in gloednieuwe CNC-machine

Schrijnwerkerij Levanto, gevestigd in Antwerpen, heeft een geïnvesteerd in een gloednieuwe, computergestuurde zaagmachine: de Dynastic 7535. “Hiermee werken we nauwkeurig tot op een tiende van een millimeter en kunnen we sneller én efficiënter werken voor onze klanten”, zegt bedrijfsleider Hans Beullens.

Levanto is een schrijnwerkerij die halffabricaten produceert. Naast hun makkelijk bereikbare ligging, achter het Antwerps Sportpaleis, heeft het bedrijf nu ook het neusje van de zalm wat betreft machinerie.

De Dynastic 7535 is een vijfassige machine die, met een meerijdend magazijn van 34 gereedschappen, kan frezen, boren en zagen. Dit alles op een groter formaat dan ooit tevoren. De machine is volledig computergestuurd, waardoor ze nauwkeuriger en efficiënter werkt. “Elk halffabricaat dat we maken komt nu in een bibliotheek terecht. Elke aannemer krijgt zo zijn eigen databank, waarin we per kast aan elk geproduceerd stuk een apart nummer toewijzen. Als er dan een ongeluk gebeurt op een werf en een aannemer heeft snel een nieuw onderdeel nodig, dan is dat op 1,2,3 gedupliceerd.”

Vorig jaar verhuisde schrijnwerkerij Levanto naar hun nieuwe atelier achter het Sportpaleis. Met ruimte in overvloed heeft deze locatie tal van voordelen: “Zo hebben we voldoende capaciteit om te leveren en houtwerk te stockeren. Zeer handig als je zelf als schrijnwerker/ aannemer niet beschikt over voldoende tijd of mankracht. Het is voor ons geen probleem om de fabricaten bij te houden tot je ze nodig hebt. Ook de wachttijden van de schrijnwerkerij zijn beperkt, wat maakt dat je dus een uitgebreide én snelle service kan verwachten”, vertelt zaakvoerder Hans.

Levanto is er trots op dat ze kunnen inspelen op de specifieke noden van hun klanten: “Wij standaardiseren niets. Mensen kunnen hier altijd terecht om in alle rust, met een koffie en een koekje in de hand, hun project uit te leggen”, vertelt Hans. “Hier is het vakmannen onder elkaar, en daar zijn we trots op!”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.