Nieuws Antwerpen SCMS-Ceusters Property Manager of the Year

SCMS-Ceusters Property Manager of the Year

SCMS-Ceusters Property Manager of the Year

ceustersceustersSCMS-Ceusters is door het vakblad Expertise News in de categorie retail aangeduid als de Property Manager of the Year 2014. Het bedrijf uit Antwerpen beheert vandaag 31,5% van de totale huurinkomsten in die markt, de zogenaamde rent roll.

SCMS-Ceusters gaat in dit opzicht Devimo Consult (25,1%) en Quares PM (9,9%) vooraf. Volgen: Cushman & Wakefield (9,3%) en Savills (3,9%).

De Group Hugo Ceusters-SCMS is als bedrijf sterk verankerd in Antwerpen maar bewerkt vanuit zijn kantoren in Gent en Brussel ook de rest van het land. De groep werd destijds in 1946 gesticht door wijlen Hugo Ceusters als Immobiliën Hugo Ceusters en fuseerde in 1992 met SCMS (Shopping Center Management Services). De groep werkt vandaag vanuit twee afdelingen die als respectievelijk Hugo Ceusters aan makelaardij en consultancy doen en als SCMS-Ceusters het vastgoedbeheer invullen.

De sterke marktpositie van de Antwerpse groep mag ook blijken uit het feit dat SCMS-Ceusters inzake huurinkomsten tevens tweede staat in de top-vijf van de categorie industrie. Quares PM controleert die markt met een aandeel van 49,3%. SCMS Ceusters haalt 12,6%.

In de totale ranking van vastgoedbeheerders (kantoren, retail en industrie) staat SCMS-Ceusters na BNPPTE (19,1%) op een tweede plaats met 16%. Het gaat dan eveneens om een rangschikking op basis van huurinkomsten. Op basis van vierkante meter in beheer staat SCMS dan weer vierde met 1,113 miljoen vierkante meter. Marktleider is hier opnieuw BNPPTE met 1,89 miljoen vierkante meter.

Foto: Ingrid Ceusters-Luyten van Group Hugo Ceusters-SCMS

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.