Nieuws Antwerpen ScreenTeam bereidt kmo’s voor op toekomstige verkoop

ScreenTeam bereidt kmo’s voor op toekomstige verkoop

ScreenTeam bereidt kmo’s voor op toekomstige verkoop

Het recent gelanceerde ScreenTeam adviseert bedrijfsleiders die overwegen om hun onderneming te verkopen. Het bundelt juridische, fiscale en financiële expertise en steunt hiervoor op de input van gespecialiseerde dienstverleners, zoals advocatenkantoor Schoups (Antwerpen/Brussel), accountancygroep dnf Group (Antwerpen/Mechelen/Temse) en kmo-adviesbureau ESP (Sint-Katelijne-Waver).

De voorbije twee jaren kregen we meermaals te horen dat bedrijfsleiders onvoldoende bezig zijn met de toekomstige overdracht of verkoop van hun onderneming. De focus ligt voornamelijk op het runnen van hun zaak en minder op juridische, fiscale en financiële aandachtspunten. Nochtans zijn het net deze punten die door een potentiële overnemer aandachtig tot in het detail worden geanalyseerd. Vaak duiken er dan ook grote verrassingen op waardoor de overname veel langer aansleept, de advieskosten de hoogte ingaan en de prijs die de verkoper wenst veelal wordt gedrukt.
Voor de overheid is dit een gekende problematiek die ze wil aanpakken door adviserende initiatieven te ondersteunen via het toepasselijk maken van de KMO-portefeuille.

Aan die ontoereikende kennis van bedrijfsleiders wil ScreenTeam iets doen. Het focust vooral op middelgrote en grote kmo’s in Vlaanderen die zich op korte of middellange termijn verkoopklaar willen maken.
Deze bedrijven worden tijdens een screening efficiënt geanalyseerd aan de hand van enkele basisdocumenten die de onderneming vertrouwelijk aan ScreenTeam ter beschikking stelt.
Daarnaast zijn er ook gesprekken met de bedrijfsleider en, indien gewenst, ook met andere personen op sleutelposities binnen het bedrijf of met vertrouwde adviseurs van de onderneming zoals de accountant of advocaat.

Aan de hand van een heldere analyse met duidelijke aanbevelingen krijgt de bedrijfsleider op korte termijn een scherp en onafhankelijk inzicht in de juridische, financiële en fiscale aandachtspunten van zijn onderneming. Na uitvoering ervan is het bedrijf meer “verkoopklaar”.

Op die manier maakt ScreenTeam een efficiënter overdrachtsproces mogelijk: lange discussies tijdens het eigenlijke overnameproces worden vermeden en er worden minder garanties van de verkoper gevraagd. Ook kan deze werkwijze een positieve invloed hebben op de waardering en prijszetting van de onderneming.

Indien de bedrijfsleider voor een bepaald onderdeel met een andere adviseur wenst te werken, kan dat. ScreenTeam voert geen waardebepaling van ondernemingen uit en is ook geen makelaar in bedrijven die mogelijke kopers voorstelt. ScreenTeam effent wel het pad richting een mogelijke verkoop.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.