Nieuws Antwerpen SD Worx becijfert elke maand 1,2 miljoen lonen

SD Worx becijfert elke maand 1,2 miljoen lonen

SD Worx becijfert elke maand 1,2 miljoen lonen

steven van hoorebekeSD Worx heeft in 2012 elke maand liefst 1,2 miljoen loonberekeningen gemaakt. Het sociaal secretariaat zet daarmee zijn opgaande lijn verder. Vooral de snelle internationalisering is een opmerkelijke ontwikkeling binnen de activiteiten van de Antwerpse vzw.

SD Worx werd in 1945 als sociaal secretariaat opgezet door het toenmalige VEV, het Vlaams Economisch Verbond. Het was in eerste instantie een vorm van dienstbetoon naar de aangesloten bedrijven. De vzw groeide al die jaren ontzettend hard door en telt thans zo’n 50.000 Belgische ondernemingen als vaste klanten.

De omzet steeg daardoor verder door naar 246 miljoen euro (+5%). De totale winst klom naar 11 miljoen euro. “Wij werken vandaag voor drie pijlers in onze vzw: payroll, hr en tax & legal” zegt Tania Deswelgh. “Wij hebben daarbij ook duidelijke ambities: het versterken van ons leiderschap in onze drie activiteiten en het verder uitbouwen van onze marktpositie in Europa met eigen vestigingen en via de zogenaamde payroll services alliance, een internationaal samenwerkingsverband.”

Met het aantreden van Steven Van Hoorebeke als nieuwe gedelegeerd bestuurder in opvolging van Jan van den Nieuwenhuijzen wil SD Worx ook zijn operationele structuren onder de loep nemen. “Wij zetten daarbij bewust in op innovatie, sectorspecifieke ondersteuning en een internationaal aanbod. Wij focussen daarbij op een goed evenwicht tussen rentabiliteit en ruimte om te investeren. In dit kader willen wij interne synergieën beter benutten. Dit is absoluut noodzakelijk om te beantwoorden aan de uitdagingen in de consoliderende markt van vandaag”, zegt Steven Van Hoorebeke.

Opmerkelijk is vooral dat de zogenaamde geïntegreerde oplossingen voor kmo’s, grotere organisaties en internationale ondernemingen duidelijk aanslaan. Het gaat dan om een totaalaanbod aan payroll, hr en tax & legal.

Daarnaast specialiseert SD Worx zich ook in oplossingen voor bepaalde sectoren. Zo de distributiesector met nieuwe klanten als Scapino, Buurtslagers en AVA Papierwaren. Of de socialprofit en de publieke sector. SD Worx werkt voortaan ook voor de NMBS en bpost.

In de samenwerking met de payroll service alliance kan SD Worx ook een verruimd aanbod op papier zetten voor de internationale ondernemingen. Grensoverschrijdende synergie is in dit opzicht een hele stap vooruit. SD Worx heeft daarom kantoren in oa. Berlijn, Breda, Frankfurt, Luxemburg en Parijs.

Voorzitter Filip Dierckx steekt de ambities van de groep niet weg: “uit een wereldwijde studie van het onafhankelijk onderzoeksburaeu Gartner naar de payroll services markt wordt DS Worx naar voren geschoven aal een van de voornaamste challengers van de drie grote wereldspelers. Ons marktleiderschap in België zal als vlaggenschip fungeren in de uitbouw van een sterkere marktpositie in Europa.”

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer