Nieuws Antwerpen SD Worx: digitale loonbrief op 4 jaar verdubbeld

SD Worx: digitale loonbrief op 4 jaar verdubbeld

SD Worx: digitale loonbrief op 4 jaar verdubbeld

ANTWERPEN – Eind 2019 kregen bijna zeven op tien (67%) van de werknemers hun loonbrief digitaal. Op vier jaar tijd is dit een verdubbeling. Dat berekende SD Worx, de Antwerpse specialist in payroll en HR, op basis van bijna 1 miljoen werknemers.

Wat de digitale loonbrief betreft, is er nog wel een groot verschil tussen arbeiders en bedienden. Vandaag krijgt driekwart van de bedienden (73%) hun loonbrief digitaal, bij de arbeiders stijgt dit in 2019 tot bijna de helft (48%). De grootste digitalisatiegraad (78%) ligt bij organisaties met 20-99 werknemers. De laagste digitalisatie van de loonbrief (68%) vinden we terug bij middelgrote organisaties met 250 tot 500 werknemers.

Kim Van Loo, Worker centric innovator van SD Worx Group: “Onze kmo’s moeten zeker niet onderdoen voor de grote ondernemingen. Meer bepalend lijkt het aandeel bedienden en arbeiders. Enkel in productieomgevingen of diensten met veel arbeiders zien we dat de digitale loonbrief nog niet de norm is, al zien we dat in 2019 daar ook de kaap van de helft is overschreden. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone. Het lijkt dan ook logisch dat deze digitale en milieuvriendelijke trend zich verderzet.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.