Nieuws Antwerpen Secans Consulting wil HR-beleid bij KMO's overnemen

Secans Consulting wil HR-beleid bij KMO's overnemen

Secans Consulting wil HR-beleid bij KMO's overnemen

hrhrhrEen eigen HR-beleid is veelal niet besteed aan de KMO-manager. Hij neemt dat er even snel mee tussendoor. Jan Daniels meent dat het ook anders kan. Hij oriënteert zich met Secans Consulting specifiek op de kleine ondernemingen en neemt het personeelsbeleid of althans aspecten daarvan over. “HR is vandaag ook voor KMO’s in vele gevallen levensbepalend.”

Jan Daniels was zowat 30 jaar actief binnen HR. Hij werkte aanvankelijk vooral voor grote ondernemingen zoals Vieille Montagne, GTI, IKEA en Borealis. “De afgelopen 15 jaar was ik zelfstandige en bood in dit opzicht mijn diensten aan als interim HR-manager. Bij een bedrijf als Ecover bv. Ik oefende de job tijdelijk uit en voerde allerlei opdrachten uit.”

Vandaag gaat Jan Daniels een andere richting uit. Hij had de leemte vastgesteld die kleinere ondernemingen open laten op het vlak van HR. 60% van de KMO’s voert helemaal geen eigen HR-beleid. Omdat de bedrijfsleiders er gewoon geen tijd voor heeft. Die man is veelal met andere dingen bezig. Met productinnovatie bv. Of klantencontacten. Het personeelsbeleid was helemaal geen prioriteit. “Volgens mij onderschatten onze KMO’ers evenwel het belang van een afgewogen HR-beleid. Ze beseffen onvoldoende hoe belangrijk het is om een degelijk personeelsbestand uit te bouwen. Zelfs al stelt het bedrijf maar vijf man tewerk.”

Secans Consulting uit Kalmthout gaat in de komende jaren doelgericht die markt op en zal proberen om zoveel mogelijk KMO’ers te overtuigen. “Het komt erop neer dat ik onze bedrijfsleiders ervan wil overtuigen dat een modern personeelsbeleid geen kost is maar een strategie die op termijn mee de rentabiliteit van de onderneming kan onderbouwen.”

Die uitdaging is zeker niet van de minste. Jan Daniels gaat er echter voor. Misschien kan hij ooit zijn droom realiseren om HR-beleid toe te spitsen op één KMO-zone bv. en op die manier verscheidene bedrijven bijeen te brengen onder dezelfde strategie.

Secans Consulting kan bereikt worden op 0497/508430

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.