Nieuws Antwerpen Sectorgenoot neemt Xpert-IT uit Deurne over

Sectorgenoot neemt Xpert-IT uit Deurne over

Sectorgenoot neemt Xpert-IT uit Deurne over

DEURNE – Xpert-IT, een IT-bedrijf dat zich richt op zelfstandigen en kmo’s die met Apple-producten willen werken, gaat op in Online Grafics/Lab9 Stores. Door deze overname telt de West-Vlaamse groep die zich eveneens focust op Apple-gebruikers, nu meer dan 90 medewerkers en worden ze de nummer 2 op de Belgische Apple-markt.

Kurt Verbunt, Xpert-IT

Xpert-IT werd in 2012 opgericht door een aantal medewerkers van de vroegere Apple Premium Reseller S&S. Het team werkt intussen vanuit vestigingen in Hasselt en Deurne en realiseert een omzet van zo’n 2,4 miljoen euro, verdeeld over 1.500 klanten.

Xpert-IT is momenteel met 7 mensen gevestigd in Deurne en Hasselt. Deze locaties blijven, net zoals het merk Xpert-IT, bestaan. Het team van Xpert-IT zal na de overname autonoom verder werken. Ook de vier huidige bestuurders blijven verder werken voor het bedrijf.

Kurt Verbunt, manager van Xpert-IT: “We hebben zeer bewust gekozen voor een onderkomen binnen de groep Online Grafics/Lab9. Er valt nog heel wat te doen met Apple in B2B. Zowel in de zakelijke als in de grafische markt. Binnen de groep Online Grafics/Lab9 kunnen we volop gaan voor groei, als zelfstandig functionerend bedrijf, en daar kijken we erg naar uit.”

Uitbreiding team Xpert-IT

Overnemer Online Grafics/Lab9 is ambitieus en beschouwt Xpert-IT als een volwaardige partner. Geert Coolman, ceo: “Het plan is dat er 10 mensen bijkomen in het team van Xpert-IT in de volgende 5 jaar en dat is meer dan een verdubbeling. Daarnaast zal er ook bij Online Grafics verdere groei zijn als gevolg van de overname. Wij blijven inzetten op B2B in een aparte organisatie, met name Online Grafics samen met dochter Xpert-IT.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.