Nieuws Antwerpen Securitas digitaliseert radarinfrastructuur van haven van Antwerpen

Securitas digitaliseert radarinfrastructuur van haven van Antwerpen

Securitas digitaliseert radarinfrastructuur van haven van Antwerpen

Port of Antwerp gaat samenwerken met veiligheidsspecialist Securitas om hun radarinfrastructuur, die een belangrijke rol speelt in de begeleiding van het scheepvaartverkeer, verder uit te breiden en te digitaliseren. De digitalisering zal de inspanningen rond andere innovatie projecten in en van de Antwerpse haven verder ondersteunen en versnellen.

Door de ligging in het hinterland en de daarbij behorende complexe aanloop is de nautische ketenwerking van cruciaal belang voor een vlot verkeer in de haven van Antwerpen. Daarom investeerde het de voorbije jaren fors in de digitale verknoping van de ketenpartners en de opwaardering van de begeleiding van het scheepvaartverkeer achter de sluizen. In dat kader bereikte de haven nu de gunning van een raamakkoord om de volledige radarinfrastructuur tegen 2022 te digitaliseren en verder uit te breiden.

“We stomen onze haven klaar voor de wereldhaven van de toekomst waar innovatie en digitalisering centraal staan”, vertelt havenschepen Annick De Ridder. “Deze nieuwe radarinfrastructuur zal ons helpen bij een efficiënter beheer van onze haven en is een belangrijke stap vooruit naar nog veiliger en vlotter verkeer.”

Het raamakkoord werd na een Europese aanbestedingsprocedure gegund aan de integrator Securitas, die hierbij de producten van de Italiaanse radarproducent ICS zal gebruiken. De van oorsprong Zweedse specialist in bewaking en veiligheid heeft wereldwijd meer dan 355.000 werknemers, waarvan 6.600 in België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.