Nieuws Antwerpen Securitas zoekt 50 bewakingsagenten voor Antwerpse haven

Securitas zoekt 50 bewakingsagenten voor Antwerpse haven

Securitas zoekt 50 bewakingsagenten voor Antwerpse haven

securitasHet bewakingsbedrijf Securitas wil op korte termijn 50 bijkomende agenten aanwerven voor opdrachten binnen de haven van Antwerpen. “Werken in de haven vergt een specifieke training”, zegt Gerrit Bellon van het bedrijf. “In onze aanwervingsstrategie moeten wij dan ook anticiperen op nieuwe ontwikkelingen.”

Met vandaag meer dan 5000 personeelsleden is Securitas een grote tewerksteller. Het bedrijf is dan ook altijd op zoek naar bijkomend personeel. Enerzijds omdat het verloop in de bewakingssector relatief groot is, anderzijds ook “omdat wij op lange termijn denken en onze mensen goed willen opleiden voor toekomstige taken. Wij zoeken dan ook specifiek 50 nieuwe personeelsleden die op termijn een job in de haven kunnen aannemen.”

Securitas werkt in België vanuit zeven regionale kantoren. De haven van Antwerpen wordt mee afgedekt vanuit Wilrijk.

Securitas beheerst samen met concurrent G4S de Belgische markt. Beide firma’s halen zowat 80% van de bewakingsopdrachten naar zich toe. De Zweedse groep Securitas kwam in 1985 op de Belgische markt, nam in 1999 Securis over en versterkte in de loop van de jaren zijn posities. In 2011 werd ook Cobelguard met liefst 1100 personeelsleden mee overgenomen.

De Belgische vestiging van de Zweedse groep draait ondertussen op een omzet van liefst 300 miljoen euro. Het bedrijf doet zowel aan permanente bewaking, mobiele bewaking en monitoring. Tot het klantenbestand behoren zowel havens, luchthavens, industriële bedrijven, banken, winkelketens en privé-personen.

“Globaal werven wij zo’n 800 mensen aan op jaarbasis”, zegt Gerrit Bellon nog. “Dat heeft dan ook te maken met een akkoord in de sector waarin vastlegt dat bij de overname van een contract van een concurrerend bedrijf ook het personeel mee overgenomen wordt. Het gaat dan steevast om zeker 200 mensen. Het saldo van onze aanwervingen gaat naar uitbreidingen, nieuwe contracten en verloop.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.