Nieuws Antwerpen Sentiance bouwt poot in Canada uit

Sentiance bouwt poot in Canada uit

Sentiance bouwt poot in Canada uit

ANTWERPEN – Sentiance, een wereldwijde AI-powered leider in gedragsintelligentie, opent in Canada een nieuw R&D centrum. Het bedrijf met een Antwerpse vestiging gaat er samenwerken met het kiwi.AI team. Dat is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie gericht op beweging, emotie, en erkenning van gedragsverandering.

Sentiance heeft reeds vestigingen in Antwerpen, New York, Londen, Shanghai en Litouwen. Het nieuwe R&D centrum in het Canadese Toronto zal zich richten op het ontwikkelen van on-device machineleermogelijkheden. Sentiance New Toronto Office maakt het ook mogelijk om het groeiende AI-talent in Canada aan te boren.

Toon Vanparys, ceo van Sentiance: “We hebben gekozen voor Canada, omdat hier al enige tijd een voorbeeldig ecosysteem voor AI-talent werkzaam is. We zijn blij dat kiwi.AI ook zal toetreden tot ons nieuwe R&D centrum. On-device computing is een belangrijk onderdeel in het ontwikkelen van AI-technologieën, die het leven van mensen kan verbeteren met respect voor de privacy van gebruikers.”

Het Canadese team zal de mogelijkheden van Sentiance in de verwerking van apparatuur verder ontwikkelen met het oog op gepersonaliseerde klantervaringen. De lokale tech-gemeenschap in Toronto zal ook zorgen voor de nodige brandstof voor de expansieplannen van Sentiance.

Sentiance werkte voor deze investering samen met het Ontario Investment Office, die ook geholpen heeft met de integratie van de nieuwe entiteit. Steven del Duca, minister van Economische Ontwikkeling en Groei, is verheugd met deze nieuwe Belgische investering in de provincie. “Ontario is de thuisbasis van enkele van de meest getalenteerde en briljante AI innovators in de wereld. De investering van Sentiance maakt dit verhaal nog sterker.”

De technologie van Sentiance wordt gebruikt in verzekeringen, gezondheid, mobiliteit, Smart Home, connected Car en commercetoepassingen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.