Nieuws Antwerpen Serax designbedrijf met internationale uitstraling

Serax designbedrijf met internationale uitstraling

Serax designbedrijf met internationale uitstraling

seraxDe designzaak Serax kreeg dit jaar de Henry Van de Velde award toegekend. Het bedrijf uit Kontich werd daarmee gehonoreerd voor zijn originele initiatieven en zijn eigentijdse look. Het bedrijf van Axel Van den Bossche en Frank Lambert geniet vandaag internationale uitstraling.

In 1987 namen de broers Serge en Axel Van den Bosche de bloempottenzaak van hun moeder over. Zij bouwden het bedrijfje van toen evenwel doelgericht om tot een designbedrijf dat contacten legde met vele tientallen binnenlandse en buitenlandse ontwerpers. Serge trok zich enkele tijd geleden terug uit de zaak en liet zijn functie over aan neef Frank Lambert.

De bestaande collectie bloempotten werd op termijn helemaal veranderd in een vernieuwend assortiment voor bloemisten en interieurzaken. Serax zette zo’n 4000 verschillende producten in de markt. Van opbergdozen, tot vazen, geurkaarsen, manden, klein meubilair, serviezen, glaswerk enz.

Vandaag stelt het bedrijf liefst 45 mensen tewerk. Serax is ondertussen al aanwezig in Frankrijk en Italiƫ en is in andere landen vertegenwoordigd door een heel netwerk aan agenten.

Merkwaardig: Serax heeft al die jaren zijn familiaal karakter behouden. Zelfs moeder Van den Bossche, de stichter van toen loopt nog geregeld rond in het bedrijf.

De Henry Van de Velde prijs ziet het bedrijf als een enorme eer. “Niet alleen voor onze werknemers zelf maar ook voor de vele jonge designers waar we elke dag mee samenwerken”, zegt persverantwoordelijke Aurelie Hurlet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.