Starter van het Jaar 2019

Serge Lamoral van Pastry Solutions is Antwerpse starter van het jaar

BRASSCHAAT - Unizo provincie Antwerpen heeft de Antwerpse Starter van het Jaar 2019 bekendgemaakt. De titel gaat naar Serge Lamoral van Pastry Solutions. Het jonge bedrijf uit Brasschaat biedt met zijn kant-en-klare basissen voor taart en gebak een oplossing voor de bakkerijsector die het steeds moeilijker heeft.

Pastry Solutions, kortweg PASSO, werd in 2019 opgericht door collega-patissiers Serge Lamoral en Jens Van Bouwel. Het katapulteerde Serge Lamoral het ondernemersveld in. Daarvoor was de patissier onder meer aan de slag bij Patisserie De Baere in Sint-Lambrechts-Woluwe, waar hij de kneepjes van het vak leerde van toppatissier Thierry Wynant, en werkte hij enkele jaren in de industriële sector.

"We creëren kant-en-klare basissen en binnenkanten voor taarten en gebak, zonder daarbij afbreuk te doen aan de ambachtelijke bereidingswijze en met een constante aandacht voor kwaliteitsvolle ingrediënten", vertelt Serge Lamoral.

De producten worden niet alleen gesmaakt door tal van klanten uit de bakkerij- en horecasector, maar trokken ook al de nodige aandacht van vakbladen en (inter)nationale beurzen als Bibac en Sigep.

Broodnodig voor de sector

De ready to use producten van PASSO zijn een welgekomen oplossing voor de (banket)bakkerssector die kreunt om overeind te blijven, aldus Unizo provincie Antwerpen. "In ons land sluiten gemiddeld twee bakkers per week definitief de deuren door de hoge werkdruk en moeilijke zoektocht naar gemotiveerd personeel. Patissier is sinds dit jaar ook een erkend knelpuntberoep."