Nieuws Antwerpen Sharapova speelt met tennissnaren van Luxilon Industries

Sharapova speelt met tennissnaren van Luxilon Industries

Sharapova speelt met tennissnaren van Luxilon Industries

sharapovaSerena Williams, Maria Sharapova zowel als Yanina Wickmayer, Roger Federer als Novak Djokovic spelen met tennisrackets die besnaard zijn door Luxilon Industries uit Wijnegem. De tennissnaren van het Antwerpse bedrijf geven nauwelijks enig spanningsverlies en zetten tot steeds betere prestaties aan. Met 4G rough zet zaakvoerder Nico Van Malderen overigens een nieuw type snaar in de markt dat de omzet allicht nog verder zal opvoeren.

Vader Van Malderen zette destijds een productie aan naaigaren op dat door derden op bobijntjes gesponnen werd. Tot hij zelf ging overspoelen, verder begon te experimenteren met een nieuw type nylon en finaal verscheidene andere types draden extrudeerde. “Wij kwamen daardoor in kleine nichemarkten terecht waar wij ons als Luxilon Industries sterk konden in positioneren”, zegt Nico Van Malderen. Het bedrijf tekende verleden jaar voor een omzet van 10 miljoen euro.

Dit neemt niet weg dat Luxilon Industries ook vandaag nog voor pakweg 60% op de productie van tennissnaren draait. In die markt zit overigens nog altijd een sterke groei. De verkoop aan tennissnaren wordt aangestuurd door het merk Wilson dat de productie aan snaren van Luxilon Industries mee verwerkt in de eigen tennisrackets.

Hoog technolgische toepassingen in de medische wereld geven evenwel nog een extra boost. “Wij maken vandaag ook zogenaamde sutures, operatiedraden voor medische ingrepen en draad voor het aanmaken van mesh, textiel dat gebruikt wordt voor inwendige ingrepen. We zagen onze verkoop aan medische monofilamentdraden en multifilamentdraden verleden jaar zelfs met 91% stijgen.”

Luxilon Industries produceert daarnaast nog verscheidene industriële toepassingen. Draad die gebruikt wordt in de telefonie, de vliegtuigindustrie, de offshore nijverheid enz. “Die markt is vandaag evenwel nog vrij onrustig. Het is daarom biezonder moeilijk om hier groeiprognoses uit te tekenen.”

Brand

Luxilon Industries werd enkele jaren geleden getroffen door een verwoestende brand. Een en ander heeft de expansie van het bedrijf evenwel niet gebroken. Nico Van Malderen bracht de productie na verloop van tijd over naar de Wijnegem Trade Towers 2, een industrieel-commercieel complex waar ook derden vrijstaande panden kunnen huren. WTT2 is een architectonisch prachtig pand met bij nacht verlichte penthouses en mooie toonzalen die een hoge visibiliteit garanderen. WTT2 ligt vlakbij het Wijnegem Shopping Center.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer