Nieuws Antwerpen Shipit neemt terminal in Wielsbeke over

Shipit neemt terminal in Wielsbeke over

Shipit neemt terminal in Wielsbeke over

ShipitShipit wordt mede-exploitant van de River Terminal Wielsbeke in West-Vlaanderen. Het bedrijf uit Beveren-Kallo kreeg daartoe samen met Delcatrans uit Rekkem een vergunning. Eind vorig jaar besliste Katoen Natie om de uitbating van de River Terminal in Wielsbeke stop te zetten. Met behulp van de twee nieuwe exploitanten maakt de POM West-Vlaanderen zich sterk dat de reactivering van de binnenvaartterminal voor heel wat opportuniteiten zal zorgen.

Shipit
is een echte pionier in multimodaal transport. Het bedrijf van Jan D’Haeyer en Jan Goderis is het om meer efficiëncy in het internationaal vervoer te doen. De twee oprichters van Shipit zijn ervan overtuigd dat alle vormen van multimodaal transport met schepen, treinen, vrachtwagens en binnenvaart in dit opzicht een sterke rentabiliteitsverbetering kunnen garanderen.

In een eerste fase kunnen wekelijks ruim 80 containers vanuit Wielsbeke over het water worden verscheept. Op termijn zal de terminal jaarlijks 15.000 containers verschepen, zo klinkt het. Opzet is om door te groeien naar een bedrijfszekere dagelijkse verbinding tussen Wielsbeke en Antwerpen, dit alles op basis van een multi-purpose en open access terminal.

Multi-purpose houdt in dat verschillende soorten goederen op de terminal worden behandeld. Een belangrijke plaats blijft voorbehouden voor containers, maar ook vervoer van bulk en palletten zullen aan bod komen. Open access impliceert dat de terminal voor alle verladende partijen open staat.

Partner Delcatrans is één van de zeldzame trimodale spelers in West-Vlaanderen. Het bedrijf investeert al geruime tijd in binnenvaart, naast wegvervoer en spoorvervoer, onder meer vanuit de spoor-terminals in Kortrijk en Moeskroen.

De focus van Shipit ligt op niet-gecontaineriseerde goederen. Het bedrijf werkt al nauw samen met een lokale verlader, Isolava. Shipit realiseerde verleden jaar een omzet van pakweg 10 miljoen euro en stelt 15 mensen tewerk.

Bedoeling is River Terminal Wielsbeke ook uit te bouwen tot een platform waar activiteiten en diensten die strategische waarde (VAL en VAS) toevoegen, worden uitgebouwd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.