Nieuws Antwerpen Shypple zet eerste Belgische stappen in Antwerpen

Shypple zet eerste Belgische stappen in Antwerpen

Shypple zet eerste Belgische stappen in Antwerpen

Shypple betreedt voor het eerst de Belgische markt en doet dat vanuit Antwerpen. Daarvoor heeft het digitale expediteurplatform uit Rotterdam een team samengesteld om de activiteiten hier te ontwikkelen. Met recente investeringen wil Shypple de traditionele vrachtvervoersmarkt ter waarde van 300 miljard euro stevig moderniseren.

Shypple is sinds 2016 een digitale freight forwarding service en verbindt meer dan 3.000 bedrijven. Haar technologie-gedreven platform biedt bedrijven end-to-end transparantie en controle over hun volledige supply chain. In België zet het nu de eerste stappen in Antwerpen met een vijfkoppig team geleid door Nathalie Douillez. Zij werkte eerder onder meer bij CEVA Logistics, Panalpina en Geodis.

“Ik ben heel enthousiast om de sector waar ik al mijn hele carrière in actief ben te mogen vernieuwen door met Shypple te bouwen aan digitale diensten”, aldus Nathalie Douillez. “De markt wordt gekenmerkt door een groot gebrek aan ruimte en materieel en daarbij horende prijsstijgingen. Met het transparante Shypple-platform gaan wij de markt in beweging brengen.”

Behoefte aan vernieuwing

“De overwegend traditionele en versnipperde Belgische vrachtvervoersmarkt heeft behoefte aan vernieuwing”, vertelt Jarell Habets, oprichter en ceo van Shypple. “Meer dan 90 procent van de internationale handelsbewegingen vindt plaats op zee. Ongeveer 90 procent van deze expediteurs-activiteiten wordt gemanaged door een sterk gefragmenteerd en achterhaald systeem dat met Excel-sheets, e-mails, telefoongesprekken, papierwerk en andere foutgevoelige communicatiemiddelen aan elkaar hangt. Recente issues in het vrachtverkeer illustreren hoe kwetsbaar de wereldhandel kan zijn, en hoe groot de behoefte is aan real-time inzicht, controle en meer flexibiliteit in de planning.”

In de komende periode ligt de prioriteit bij het vergroten van de naamsbekendheid in de Belgische markt, de uitbreiding van het team en het toevoegen van klanten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.