Nieuws Antwerpen Siecom neemt voortouw in bedrijfscommunicatie

Siecom neemt voortouw in bedrijfscommunicatie

Siecom neemt voortouw in bedrijfscommunicatie

siecomHet telecombedrijf Siecom uit Aartselaar viel twee keer in de prijzen. De onderneming heeft daarmee haar marktpositie op het vlak van bedrijfscommunicatie versterkt. Managing partner Gie Laurijssen haalde een nominatie voor de “telecom personality award” op de eerste editie van de Telecom Inspirience Awards. Het bedrijf zelf werd bekroond voor een project dat het uitvoerde bij Belchim Crop Protection in Londerzeel.

De telecomsector is volop in beweging. Neuwe ontwikkelingen sturen de bedrijven alle richtingen uit. Waarbij de toenadering tussen informatica en telecommunicatie een constante blijkt. De Telecom Inspirience Awards werden precies opgezet om daarmee de meest creatieve ideeën en oplossingen te bekronen.

“Wij zijn er uiteraard heel trots op dat wij twee keer gescoord hebben”, zegt managing partner Gie Laurijssen. “Dat toont aan dat onze inbreng in de wereld van de bedrijfscommunicatie gehonoreerd wordt. Wij zijn als verdeler van telefoniesystemen van Siemens gegroeid in de richting van de data-oplossingen en de integratie van operatordiensten.”

Siecom is in dit opzicht opgezet door Gie Laurijssen zelf. Hij begon in 2002 met de steun van TelelinQ met de verdeling en de integratie van materiaal van Siemens. In 2008 nam hij bovendien een aantal activiteiten van Siemens over. Sindsdien ging het almaar sneller. In die mate dat Siecom vandaag tekent voor een omzet van 6,6 miljoen euro. De firma stelt al 50 mensen tewerk. Het economisch weekblad Trends duidde Siecom in 2011 en 2012 aan als een snelle groeier, een gazelle.

Siecom is vandaag een partner van Siemens Enterprise Communications, van Panasonic en Enterasys. Onder pakweg 4000 klanten steken kleppers als Van Lanschot Bankiers, Toyota, Vasco, BMW Jorssen, Van de Velde, Voka en verschillende gemeentebesturen.

Gie Laurijssen werd in dit opzicht voorgedragen als telecompersoonlijkheid van het jaar.

Met de bekroning van het project Belchim Crop Protection als de “Best Telecom SME Project Solution” haalde Siecom nog een tweede award binnen. Het project bij Belchim omvat een ingrijpende telecomrenovatie die de communicatie tussen meer dan 200 gebruikers in verschillende landen efficiënter maakt. Belchim is internationaal gediversifieerd. Communicatie tussen de onderscheiden vestigingen in verschillende landen is dus een belangrijk item. De geïnstalleerde United Communications laat de gebruikers toe om communicatie te bundelen. De werknemers kunnen in dit opzicht met instant messaging, clink-to-dial, voice-to-mail, fax-to-mail en andere systemen vlot met elkaar over de grenzen heen communiceren.

“Dankzij de technische kennis en de vlotte communicatie verloopt de samenwerking met Siecom heel vlot”, zegt IT-coördinator Bruno Lauwers van Belchim.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.