Nieuws Antwerpen Sign2Pay laat je betalen met je smartphone

Sign2Pay laat je betalen met je smartphone

Sign2Pay laat je betalen met je smartphone

signVoor internetbankieren heb je steeds je betaalkaart of kaartlezer nodig. Dat is niet altijd evident. Sign2Pay wil het mogelijk maken dat we straks  online betalen met een handtekening op de smartphone. De betaaloplossing zou dan toegang bieden tot bijna 4000 Europese banken.

Sign2Pay is een initiatief van Nicolas Mertens, die ook mee zijn schouders zette onder de Antwerpse accelerator voor start-ups IdeaLabs. Mertens werkt met zijn bedrijf voorlopig ook in de kantoorruimtes die IdeaLabs samen met Telenet ter beschikking stelt.

De start-up wil  een revolutie opzetten  in mobiel betalen. Nu steeds meer mensen via een smartphone of een tablet surfen, komen ze via die weg ook meer in aanraking met e-commerce. Maar vaak kan de interesse van de consument niet meteen te gelde worden gemaakt, omdat ze hun betaalkaart of kaartlezer voor internetbankieren niet bij de hand hebben. Sign2Pay wil de tussenstap elimineren waarin een aankoop vaak afspringt.

‘Onze technologie zorgt ervoor dat je je zetel niet meer uit moet om je kaartlezer te zoeken” zei Nicolas Mertens in een gesprek op de website Ondernemen in Antwerpen.  Mertens confronteerde ook de krant De Tijd al met zijn ideeën. “Het is letterlijk een handtekening op je scherm. Terwijl je met je vinger je handtekening zet op het scherm van je tablet of smartphone, voeren wij een biometrische analyse uit aan de hand van verschillende parameters. Ons continu zelflerend algoritme bekijkt niet alleen de vorm van de handtekening, maar ook hoe je ze precies zet. Waar je pauzeert, hoe snel je ze zet, enzovoort. Zo’n unieke handtekening gelinkt aan een toestel is veel veiliger dan de traditionele pincode.’

Sign2Pay onderscheidt zich ook met het feit dat het systeem met meer dan 3.700 banken in Europa werkt. De start-up maakt daarvoor gebruik van een Europees betaalverdrag. Daardoor kan een e-tailer met één betaaloplossing klanten in heel Europa laten betalen, terwijl veel van de huidige betaaloplossingen nog nationaal gebonden zijn. Sign2Pay zit nog in een testomgeving. Om zijn algoritme beter te maken wil het zoveel mogelijk mensen overtuigen al hun krabbel te zetten. Daarvoor ontwikkelde het bedrijfje een testwebsite. Wie krabbels zet, wordt beloond met kleine mobiele games. De bedoeling is dat Sign2Pay  commercieel de baan op gaat om klanten te werven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.