Nieuws Antwerpen Signpost maakt dure software voor studenten toegankelijk

Signpost maakt dure software voor studenten toegankelijk

Signpost maakt dure software voor studenten toegankelijk

arneMet 29 euro voor alle software die ze tijdens hun studie nodig hebben zijn studenten er vandaag goed aan toe. Ze kunnen daarvoor terecht bij Signpost uit Deurne dat de aankoopprijs voor software drukt door gezamenlijke aankopen voor scholen te organiseren.

Signpost is destijds gegroeid uit de studenten-portaalsite StudentStart.be, een ontmoetingsplaats voor studenten. Uit een van de enquêtes die StudentStart.be organiseerde bleek dat nogal wat studenten gebruik maakten van illegale software. Studenten hebben het nu eenmaal financieel niet breed. Uit de antwoorden bleek evenwel ook dat studenten er wel degelijk toe bereid waren om legale software te kopen “indien die aan een speciale prijs voor het onderwijs aangeboden werd.”

In gemeenschappelijk overleg met Microsoft hebben de organisatoren van StudentStart.be uiteindelijk een oplossing uitgedokterd die finaal ook tot de oprichting van Signpost leidde. De jonge Antwerpse start-up werkte daarbij een softwarepakket bijeen dat oa. Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Photoshop, AutoCAD en een aantal antivirusprogramma’s omvat. Daartoe werden de nodige contracten afgesloten met de uitgevers van die programma’s.

Signpost presenteert zijn software vandaag aan zoveel mogelijk scholen en universiteiten. “Hoe meer scholen onze software gebruiken, hoe meer korting we kunnen krijgen”, zegt operationeel directeur Arne Vandendriessche. “Uiteindelijk moet het mogelijk zijn om de prijs van 29 euro per jaar te verlagen tot nog hooguit zeven à acht euro.”

In het pakket dat Signpost met de onderscheiden scholen sluit steekt normaal ook een onderhoudscontract. Het gaat erom dat de onderwijsinstellingen de totaliteit van de IT-problematiek, van aankoop, leasing tot installatie, upgrading en onderhoud volledig in handen kunnen geven van het bedrijf uit Deurne. In Kortrijk en Hasselt heeft Signpost zelfs een eigen helpdesk geïnstalleerd.

Bij Signpost werken vandaag 14 mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.