Nieuws Antwerpen SIM Belgium organiseert Leadershipevent

SIM Belgium organiseert Leadershipevent

SIM Belgium organiseert Leadershipevent

madeSIM Belgium organiseert op 8 oktober e.k. een “Leadershipevent.” Powered by ‘Made in’ gaat het in het Kasteel van Brasschaat om thema’s als energie, innovatie en entrepreneurial leadership. SIM Belgium brengt een netwerk van business angels en consultants samen, dat van de ondersteuning van early stage-bedrijven en groeibedrijven zijn missie maakt.

Tijdens het event komen enkele bekende sprekers aan het woord. Onder hen Filip Lacquet (Participatie Maatschappij Vlaanderen) die het over financiering van groeibedrijven zal hebben, Luc Sterckx (Febielec) over energie en innovatie, Peter Vanden Houte (ING) over het macro-economisch landschap voor innovatie en Michel De Coster over “hoe wordt u een topmanager.” Aansluitend is er een paneldebat.

Onder het motto “We support entrepreneurial leadership” streeft SIM Belgium naar innovatief en duurzaam ondernemen. Dat gebeurt via drie kernactiviteiten. Met knowledge sharing wordt doelgericht managementadvies gegeven aan early stage-bedrijven en groeibedrijven via onder meer via het project Groeigazellen. In eigen publiciaties wordt de kennis over alle facetten van het ondernemerschap uitgedragen waarbij tevens communicatieoplossingen aan kmo’s aangeboden worden.
Met de corporate business angels worden early stage-bedrijven en groeibedrijven financieel ondersteund via minderheidsparticipaties.

België scoort internationaal zwak op het vlak van ondernemerschap. SIM Belgium stelt vast dat er bijzonder veel ervaring en knowhow aanwezig is, maar dat die niet optimaal worden gebruikt om een positiever ondernemersklimaat te scheppen. De organisatie is er daarom van overtuigd dat België haar concurrentiepositie kan verstevigen door Belgische ondernemingen van binnenuit te versterken.

SIM Belgium heeft een complementair team samengesteld dat bedrijven ondersteunt in alle levensfasen: start-up, early stage, snelle groei, mature fase en overdracht. Via een uitgebreid netwerk van business angels, consultants, collega-ondernemers en gespecialiseerde partnerbedrijven adviseert en coacht SIM Belgium ondernemers over uiteenlopende bedrijfsthema’s. Van onder andere financiering, communicatie en HR tot sales en internationalisering. Het expertteam onderscheidt zich vooral op het vlak van coaching en marketing.

De raad van bestuur van SIM Belgium wordt aangestuurd door
Boudewijn Dupont als gedelegeerd bestuurder.

Luk Delbrouck is voorzitter van de raad van bestuur, Theo de Kool is business angel en expert in algemeen en financieel management.

De adviesraad van SIM Belgium bestaat uit Elke Geraerts (doctor in de psychologie en universitair hoofddocent aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam), Jan Geets (managing director van Endigo en business angel bij BAN Vlaanderen), Herman Verstrepen (investeerder en business angel bij BAN Vlaanderen), Jan Kriekels (antropoloog, creatieve innovator én CEO van het internationale radiatorenbedrijf Jaga),
Luc Sterckx (business angel en voorzitter van Febeliec en Blue Planet Group), Marc Van Gastel (Head of Department Invest bij Flanders Investment & Trade),

Het operationele team bestaat uit Boudewijn Dupont, Elke Geraerts, Jan Geets en Ermelinda Hajdari, een creatieve duizendpoot en accountmanager bij SIM Belgium.

Voor het leadershipevent kan nog ingeschreven worden tot 1 oktober via het online registratieformulier www.simbelgium.com/event
De inkom bedraagt 95 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.